10 voor de baby

1 We volgen zijn eigen ritme

Wij gaan mee in het ritme van jouw baby en zijn behoeftes.  De mentor heeft hierover met jou veel contact. Wanneer slaapt je baby, wat vind hij prettig als hij gaat slapen en wat stelt hem gerust? Naast de momenten waarop we met jouw baby spelen en hem verzorgen, zorgen we er ook voor dat hij tot rust kan komen. Zo wisselen rustige en wat drukkere momenten elkaar af.

 2 We hebben bewust aandacht voor jouw baby

In alle rust passen we ons tempo aan het ritme van jouw baby aan. We praten rustig en zacht en laten hem alles zien. Niet alleen met onze stem maar ook in ons gedrag stellen we je baby gerust en maken we echt contact. Geduldig wachten we op zijn reactie voordat we verder gaan. Zo nemen we ook jouw kleine baby serieus en werken we samen.

3 Samen maken we plezier

Jouw baby begint al heel snel zijn handjes te ontdekken. Al kierend staat hij elke keer weer verbaasd van de hand die voor zijn neus verschijnt en weer uit beeld gaat. Maar ook samen met de pedagogisch medewerker maakt hij plezier. Ze genieten van elkaars aandacht tijdens het verschonen of het voorlezen van een boekje. We betrekken hem van kleins af aan bij alle kinderen zodat hij zich snel in de groep thuis voelt.

 

“Spelen, leren en ontdekken”

4 Een gezonde omgeving

Je kan tijdens de opvang kiezen voor borstvoeding of flesvoeding. Wij zorgen ervoor dat dit goed bewaard en bereid wordt. Ook de eerste vaste hapjes bereiden we met verse, gezonde producten. Je baby kan op een kleedje in het gras of tijdens de winter goed aangekleed op schoot, lekker mee naar buiten zodat hij de wind en het zonlicht kan ervaren.

5 Lekker bewegen

Jouw baby heeft lekker de ruimte nodig om te trappelen en te rollen. Dit kan veilig in de grote grondbox of op een rustig plekje buiten. Zo heeft de baby een veilige plek en de ruimte om te bewegen.

6 De wereld ontdekken

Jouw baby is nieuwsgierig en onderzoekt en ontdekt de wereld zelf. Wij nodigen hem uit om te kijken, te voelen en te proeven. Dit doen we bijvoorbeeld door hem verschillende passieve materialen aan te bieden. Deze kan hij bekijken, nog eens bekijken en het nog eens te proberen. Zo kan hij minuten met een simpele rammelaar spelen en leren wat er gebeurt als hij zwaait, of ermee tegen de grond slaat. Van een simpel leeg bakje leert hij tijdens het spelen dat het kan rollen, stapelen en geluid kan maken. We gunnen jouw kind alle tijd om te onderzoeken en zorgen ervoor dat hij zich ongestoord kan verwonderen.

7 We helpen jouw baby een stapje verder

Wij kennen jouw baby goed en weten waar hij behoefte aan heeft. Ook kijken we goed naar zijn ontwikkeling zodat we weten hoe hij zich stapje voor stapje verder kan ontwikkelen en wat hij daarvoor nodig heeft; Een wat hardere mat om zelf te leren rollen en zitten, een richel om zich aan op te trekken of een bal om hem te stimuleren te tijgeren. We scheppen bewust mogelijkheden zonder hem in situaties te brengen zoals zitten of staan waar hij nog niet aan toe is.

8 We leven met je baby mee

We stellen ons altijd voor hoe de verzorging en het spelen door jouw baby ervaren wordt. Waarom reageert je baby op de dichtslaande deur of waarom is je baby gespannen tijdens het verschonen of uit bed halen? We praten rustig en leggen we de baby uit wat we gaan doen voordat we hem bijvoorbeeld optillen van de grond. Ook lachen we mee met zijn schaterlach en troosten we hem wanneer hij verdrietig is.

9 Een fijne plek

In een warme, huiselijke sfeer voelt jouw baby zich snel prettig en thuis. De groep is ingericht met rustige kleuren en veel natuurlijke materialen. In de groep heeft alles een vaste, voorspelbare plek en hebben we voor jouw baby een rustige hoek om te spelen en te drinken.

10 Kennis en ervaring

Door onze jarenlange ervaring en kennis weten we wat jouw baby nodig heeft en hoe we ervoor zorgen dat hij zelf zijn weg kan gaan. Startende pedagogisch medewerkers worden opgeleid in onze manier van werken en werken samen met een collega met ervaring. In een aanvullende opleiding, speciaal gericht op 0-jarigen, leert elke medewerker die werkt met baby’s wat er zo belangrijk is in hun zorg en opvoeding. Met de specifieke behoeftes van baby’s houden we rekening in alles wat we doen: bijvoorbeeld in ons beleid en in onze werkwijzen over voeding, inrichting en speelgoed.

 

 

Over ons

Ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.