Nieuws • 21 februari 2019

10 voor de baby

Een baby is nieuwsgierig en ontdekt de wereld zelf. Pedagogisch medewerkers nodigen de baby uit om te voelen en te kijken om zo steeds een stapje verder te gaan. Hoe zij, als partner in de opvoeding, omgaan met baby’s is van groot belang. De eerste ervaringen van een baby vormen immers de basis van hun verdere leven.

Een goede kwaliteit van de baby-opvang hangt samen met hoe een kind zich voelt en ontwikkelt. Daarom bepaalden we 10 speerpunten die samen benadrukken wat belangrijk is voor de baby. Hoe zorgen we dat elke baby zich veilig en geborgen voelt en hoe stemmen we onze manier van werken daar nog beter op af? De 10 voor de baby vind je hier.

We vinden het belangrijk om te investeren in pedagogisch medewerkers als expert op het gebied van baby’s. Daarom volgen de komende jaren alle medewerkers die werken met 0-jarigen de opleiding Baby In-Zicht. Deze opleiding vergroot de kennis van medewerkers en laat hen ervaren hoe het voor een baby is, in een baby- of verticale groep. Ook staan de medewerkers stil bij hun eigen normen en waarden en hoe die van invloed zijn op hun gedrag met de baby.

Samen zetten we zo een grote stap naar een Nóg-betere kwaliteit van onze baby-opvang. De eerste groepen pedagogisch medewerkers ronden deze maand enthousiast hun opleiding af. We feliciteren de baby-experts van kinderdagverblijf Ieni Mini en kindercentrum Verrekijker alvast met het (binnenkort) behalen van hun diploma!

Delen