Nieuws • 9 juli 2020

Junis en SCOPE werken samen aan de zomerschool

SCOPE scholengroep organiseert van 20 t/m 31 juli 2020 een zomerschool in basisschool De Stromen. Deze zomerschool is opgezet voor leergierige kinderen uit de groepen 4, 5, 6 en 7 van de scholengemeenschap.

Jacqueline van Leeuwen, clusterdirecteur PO: ‘Het is bedoeld voor kinderen die graag naar school gaan, maar die dit jaar gewoon een beetje pech hebben gehad, bijvoorbeeld omdat er thuis iets gebeurd is of omdat het niet goed lukte met het thuisonderwijs. Dus niet zoals een traditionele zomerschool, die zijn meer bedoeld om achterstanden in te halen.’
Om te voorkomen dat deze kinderen hun drive verliezen, biedt SCOPE de zomerschool aan als een extra impuls. Het onderwijs zal er zeker niet zo uitzien als een gewone schooldag. De kinderen gaan coöperatief, actief en vooral ontdekkend aan het leren. Voor iedere middag heeft Junis Kinderopvang een gevarieerd programma met workshops georganiseerd, waar de kinderen hun talenten gaan ontdekken. Denk aan sporten of handvaardigheid, maar ook muziek, drama of lessen in de natuur. De workshops worden gegeven door Talent in Natuur, Alphense Sterren, Bij Simoon Kindergeluksstudio en BOOST partners Bibliotheek Rijn en Venen, Parkvilla en SportspectrumNEXT.

Delen