Nieuws • 11 mei 2021

Activiteiten in de meivakantie

Deze meivakantie hebben we met een heleboel kinderen er een feestje van gemaakt. Op 3 en 4 mei namen kinderen van ruim 30 BSO’s en 100 gezinnen deel aan de stoere dansworkshop via Zoom en op 6 mei hebben ruim 150 kinderen de fotospeurtocht gelopen door de wijken Ridderveld en Zegersloot in Alphen aan den Rijn.

Stoere dansworkshop via Zoom

De BSO’s zijn sinds de derde week van april weer open en dat was reden voor een feestje in de meivakantie! Voor zowel de kinderen op de BSO’s, als voor de kinderen thuis hebben Junis en De Drie Ballonnen daarom een dansfeestje via Zoom georganiseerd. Ruim 30 BSO’s en 100 gezinnen hadden zich opgegeven voor de dansworkshops op 3 en 4 mei.

Dansinstructrice Saskia startte met de workshop voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, waarbij zij zich helemaal inleefden in de Dinowereld. Na een warming up met Dino‘moves’ en een Dinoverhaal, leerden de kinderen een Dinodans aan. Van de T-rex tot Triceratop. Alle Dino’s waren van de partij.

Dansinstructrice Fleur gaf de kinderen van 7 t/m 12 jaar een dansworkshop gericht op streetdance, hiphop en breakdance. Na een warming-up, oefenden de kinderen de six step hiphop ‘move’. Deze kwam later met andere dansbewegingen terug in de dans! Was een beweging wat lastig? Dan was dit geen probleem. De kinderen mochten er dan gewoon hun eigen draai aan geven! Het feestje werd deze ochtend natuurlijk afgesloten met een ‘coole’ cooling-down.

Avontuurlijke fotospeurtocht

Op 6 mei zijn bijna 150 kinderen in Alphen met vriendjes, vriendinnetjes, ouders, opa’s en oma’s eropuit getrokken voor de spannende fotospeurtocht. Aan de hand van de foto’s op de routekaart werden de wijken Ridderveld en Zegersloot afgespeurd op zoek naar de finish. Onderweg konden de kinderen door opdrachten te doen stempels verdienen voor op hun stempelkaart.

De speurtocht startte met een step parkoers waar de kinderen hun behendigheid konden laten zien. Verder werd er onderweg gezongen, gehinkeld en gerend en zijn er bellen geblazen, koprollen en kikkersprongen gedaan en ballen in het waterpolodoel geschoten. Iedereen had veel plezier en deed zijn best om zijn stempelkaart vol te krijgen en de finish te vinden. Bij de finish speelden de kinderen nog een leuke natuurbingo en kregen ze een doosje stoepkrijt om in de vakantie mee te spelen.

Delen