Blog • 23 May 2018

Bescherming voor je kind bij warm weer

Het is het belangrijk om je kind(eren) in de zomer goed te beschermen tegen de warmte. Op onze locaties zorgen we ervoor dat de kinderen tijdens het spelen geen last ervaren van de warmte.

We smeren de kinderen goed in en creëren veel schaduwplekken, zodat de kinderen rustig kunnen spelen. Met genoeg te drinken en leuke waterspelletjes zorgen de pedagogisch medewerkers voor frisse afkoeling.

Tips voor ouders
Als ouder wil je je kind(eren) natuurlijk ook goed beschermen tegen de warmte. Wij geven een aantal tips!

  • Zorg dat je kind genoeg drinkt, wacht geen dorstgevoel af, maar biedt regelmatig drinken aan. Geef je borstvoeding? Drink dan zelf meer tijdens een warme dag en leg de baby wat vaker aan.
  • Smeer je kind goed in met een hoge beschermingsfactor. Ook wanneer de kinderen in de schaduw spelen.
  • Probeer buiten spelen tussen 11.00 en 15.00 uur te vermijden. Op dit tijdstip is het ’t warmste en de zon heeft de meeste kracht.
  • Trek je kind dunne katoenen kleding aan. Katoen neemt veel vocht op en is luchtdoorlatend.
  • Spoel je kind na het zwemmen in de zee af met zoet water. Het zout uit de zee vergroot de kans op verbranden.
  • Houd er rekening mee bij een opblaaszwembad dat kinderen snel kunnen afkoelen in het water. Je kunt het opblaaszwembad het beste laten vollopen met lauw water.
  • Laat het opblaaszwembad leeg lopen na gebruik of dek het zo af dat je kind er niet ongepland in kan gaan. Zorg ervoor dat er geen regenwater in kan lopen.
  • Bescherm het hoofd met een pet of hoedje, dit helpt om verbranding te voorkomen en geeft verkoeling.

Wil je je kind op een leuke manier extra vocht aanbieden? Maak dan samen ijsjes van water en vers fruit! 

IJsjestip van de kookclub van BSO Amarant:

Benodigdheden voor 4 ijsjes:

  • 2 grote rijpe peren;
  • 1 kleine banaan;
  • 150 ml water (Je kunt voor een romigere smaak het water vervangen voor Griekse yoghurt of kokosmelk)
  • Optioneel: 1 tl kaneel of koek-/speculaaskruiden.

Schil het fruit en doe dit in een mengkom. Pureer het fruit met een staafmixer en schenk met kleine hoeveelheden het water erbij. Als alles gemixt is, voeg je voor een verrassende smaakexplosie nog 1 theelepel kaneel of koek-/speculaaskruiden toe.

Schenk het mengsel in de ijshouders en laat dit minimaal drie uur in de vriezer. Het ligt aan de grote van de ijshouders hoe lang ze in de vriezer moeten maar meestal zijn ze binnen drie tot vier uur bevroren.

Delen