Nieuws • 7 oktober 2020

BSO De PaddenPoel en IVN openen Tiny Forest

Alphen aan den RijnOp maandag 5 oktober was het feest! BSO De PaddenPoel, de Gemeente Alphen aan den Rijn en IVN openden samen met Wethouder Gert-Jan Schotanus en Marie-Louise van Mourik (directeur-bestuurder van Junis Kinderopvang) een eigen Tiny Forest. Het minibos heeft de naam ‘Het Gigantische Bos’ gekregen en is geadopteerd door kinderen van BSO De PaddenPoel en de jeugdgroepen van IVN Alphen aan den Rijn.

Afgelopen maandag was het eindelijk zover! De feestelijke opening van het Tiny Forest bij BSO De PaddenPoel. Een aantal kinderen van BSO De PaddenPoel hebben een speciale bijdrage geleverd, want zij hebben een aantal ontwerpen voor het bos gemaakt. De ontwerpen zijn vervolgens opgestuurd naar het IVN en daar is uiteindelijk een keuze gemaakt voor het ontwerp van Tiny Forest.

De officiële opening

Als eerst werd de naam van het Tiny Forest op een informatiebord onthuld met een groen doek door Marie-Louise, wethouder Gert-Jan en twee kinderen. Daarna plantten Marie-Louise en de wethouder samen één grote boom waarna de kinderen volgden. Nadat de bomen waren geplant, mochten de kinderen aan de bomen een label met hun naam hangen. Ook kregen ze een bomenpaspoort waarmee zij de komende maanden de groei van hun bomen kunnen volgen.

Gerda Bonninga – coördinator Jeugd en vertegenwoordiger IVN: “Een Tiny Forest is een heerlijke plek voor kinderen om les over de natuur te krijgen. Het minibos is belangrijk voor de biodiversiteit. Maar het is vooral heel belangrijk dat de kinderen rust vinden in het bos. Kinderen die van nature heel druk zijn en die bijvoorbeeld op zoek gaan naar kriebeldiertjes kunnen dat heel geconcentreerd doen. De “wiebelbillen” verdwijnen dan gewoon. De naam “Het Gigantische Bos” is vooral een knipoog dat een klein bos gigantisch belangrijk kan zijn voor de leefomgeving.” Marie-Louise van Mourik is heel enthousiast over de Tiny Forest, vooral ook omdat het bos zo dichtbij De PaddenPoel is en de kinderen hun eigen boom het hele jaar kunnen volgen. “Ik hoop dat ik een keer uitgenodigd word als de kinderen les krijgen, dat zou ik echt ontzettend leuk vinden!”

Locatie

Vind je het leuk om het Tiny Forest van dichtbij te bewonderen? Je bent van harte welkom in het Zegerpark in Alphen aan den Rijn. Het bos ligt 100 meter voorbij bezoekerscentrum De Veenweiden en tegenover de speeltuin.

Delen