Blog • 10 juli 2019

De leukste zomeractiviteiten

De zomer is weer begonnen! Een fijne periode waarin er tijd en ruimte is om er samen op uit te gaan en te ondernemen. We hebben de leukste avonturen op een rijtje gezet.

Lol voor de kleintjes

Wat is er nou leuker dan een bezoek aan een kinderboerderij? In Ouddorp vind je Geitenboerderij Mèkkerstee, een echte beleving! Naast 650 geiten vind je hier ook konijnen, kippen en varkens. Neem een kijkje bij de melkerij en zie hoe geitenkaas wordt gemaakt. Ook vind je hier speeltuinen en kun je heerlijk lunchen in het restaurant. Toegang is gratis: www.demekkerstee.nl.

Ook in de buurt zijn er ontzettend leuke kinderboerderijen te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.stadsboerderijen.org voor kinderboerderijen in Zoetermeer en omgeving.

Eén op één tijd met je kind

Even lekker één op één tijd met je kind? Dan is een rondrit in een Twizy een leuk idee! Met dit grappige elektrische autootje zoef je langs de mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Holland. Zo kun je kiezen voor de Duin & Strand tour als je lekker over het strand en de boulevards wilt rijden, of de Feel the City tour waarbij je door Leiden rijdt. Er zijn meerdere tours te boeken, dus kies voor de tour die bij jou en je kind past!

In een Twizy passen twee personen. Een tour duurt gemiddeld twee uur en is te boeken via www.renzy.nl. Prijzen vanaf € 65,00.

De leukste buitenzwembaden

Lekker actief buiten iets doen met het hele gezin? Wat dacht je van een bezoekje aan een buitenzwembad? Er zijn er genoeg in de omgeving. In Ter Aar vind je de Aarweide, een buitenzwembad met ligweide. Zowel voor de kleintjes en de wat oudere kinderen is hier volop vermaak te vinden. www.zwembadaarweide.nl

In Hillegom heb je zwembad De Vosse, een buitenzwembad met een waterspeeltuin. Daarnaast vind je er een wedstrijdbad en een recreatiebad met glijbaan. De waterspeeltuin voor de allerkleinsten is afgezet met een hek, zodat zij niet naar de diepere baden kunnen lopen. Dat geeft een veilig gevoel! www.devosse.nl

Zwembad De Fuut in Reeuwijk heeft een gezellig en knusse sfeer. Naast een peuterbad, recreatiebad en 25-meterbad vind je hier een prachtige ligweide waar je ook iets te eten of te drinken kunt kopen. Even klaar met zwemmen? Speel met het hele gezin een potje volleybal of voetbal op de daarvoor aangelegde plaatsen. www.zwembaddefuut.nl

Voor de thuisblijvers

Ook thuis kun je geweldig avonturen beleven. Maak bijvoorbeeld met je kind samen een bucket list: een lijst met de leukste activiteiten in en om het huis die je samen kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Een vogelhuisje maken voor de winter
  • Met het hele gezin ’s avonds naar de sterren kijken
  • Samen een dansje bedenken en deze opnemen met de telefoon van mama/papa
  • Kamperen in de achtertuin
  • Een spelletjesmiddag organiseren
  • De auto en/of je fiets wassen
  • Een hut bouwen onder de eettafel
  • Een heerlijk zomers recept maken uit het Junis Kookboek dat we vorig jaar uitbrachten

Delen