Blog • 31 augustus 2017

De natuur in!

Lopen over bomen, springen in regenplassen, bouwen met takken… Kinderen vinden het geweldig! De natuur daagt uit, verwondert en schept de ideale omstandigheden om spelenderwijs te leren en ontdekken. Welke tak is groter? Welke plas is dieper? Heeft een duizendpoot wel echt duizend poten? Kinderen onderzoeken, verleggen hun grenzen en bedenken oplossingen voor alles wat nog niet lukt.

Toch spelen kinderen steeds minder buiten. Er is minder ruimte om te spelen en de meeste speelplekken bieden weinig uitdaging. Een plein met een schommel en een wipkip laat weinig aan de fantasie over. Een zandbak daarentegen stimuleert kinderen juist om te onderzoeken, maar die zie je steeds minder vanwege het onderhoud. Die saaie speelplekken maken het voor kinderen interessanter om binnen te spelen met bijvoorbeeld de laptop of spelcomputer. En als je vriendje of vriendinnetje binnen blijft, dan blijf je zelf ook eerder binnen.

Op ontdekkingstocht
Bij Junis brengen we kinderen in aanraking met de natuur en kunnen zij samen met leeftijdsgenootjes de buitenwereld ontdekken. Op zoek naar groene speelpleinen met bomen, zand en aarde of tijdens een tocht door de polder of het bos. Want niks is fijner dan met vriendjes te stampen in modderige plassen of te schuilen voor de regen onder een boom. Dit kan natuurlijk ook op onze locaties. Zo worden mooie herinneringen gemaakt en ontdekken kinderen de wereld om hen heen.

Niks is fijner dan met vriendjes te stampen in modderige plassen

Delen