Blog • 3 september 2020

Doen waar je blij van wordt

Ook jouw kind besteedt zijn tijd het liefst aan datgene waar hij blij van wordt. Wij doen er alles aan om hierop zo goed mogelijk aan te sluiten. Want kiest je kind zelf en is je kind enthousiast over wat hij doet dan zal hij steeds verder willen ontdekken en proberen.

Dit is de basis van ZoZien. De methodiek die we in 2019 hebben ontwikkeld en waar we in 2020 de eerste stappen in zetten. Met ZoZien helpen we alle kinderen van 0 tot 12 jaar spelenderwijs de wereld ontdekken en ondersteunen we hun in hun ontwikkeling. Voor elk kind ziet dat er anders uit.

Kan je kind maar niet stoppen met puzzelen en oefent hij zo onbewust zijn concentratie en de samenwerking tussen zijn handen en ogen? Dan zorgen wij ervoor dat hij steeds een stapje verder komt én nodigen we hem óók uit om ook eens mee te gaan de natuur in. Probeert jouw baby zich af en toe omhoog te trekken aan je been? Dan laten we hem spelen naast de spijlen van de box waar hij zich aan op kan trekken. En heeft jouw schoolgaande kind het af en toe best lastig met samen spelen, dan begeleiden we hem daarbij tijdens een potje lasergamen. Zo kijken we keer op keer waar je kind of de groep kinderen behoefte aan heeft.

Elke pedagogisch medewerker volgt in 2020 een ZoZien training van 1, 3 of 6 bijeenkomsten. Ook dit laten we aansluiten bij hun ervaring en behoefte. Daarna gaat elke groep aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden en kennis van een onderdeel van ZoZien. Zo zal de ene groep nog beter willen kijken naar de ontwikkeling van kinderen en zal een andere groep oefenen met het aanbieden van de juiste materialen.

Die materialen en het spel van kinderen geven we met ZoZien veel aandacht, want juist door dit spel en onze begeleiding oefent een kind veel vaardigheden. In de BSO zijn we gestart met het aanbieden van vakantie-activiteiten volgens zes spelgebieden. Op deze manier weten we zeker dat elk BSO-kind op allerlei manieren de wereld kan verkennen. Kinderen die meedoen aan een workshop yoga, freerunnen, drummen of waterballonnenkunst, ervaren zo vanzelf wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Zo maken we de eerste stappen met ZoZien. Ook in het najaar starten nog locaties met de trainingen waarna we ons in 2021 gaan onderdompelen in de methodiek. Allemaal zodat elk kind zich op zijn eigen manier optimaal kan ontwikkelen.

ZoZien thuis
Op 5 november organiseren wij een online webinar waarin wij vertellen over hoe jij de elementen van de methodiek ZoZien thuis in de opvoeding kunt toepassen. Via het ouderportaal ontvang je binnenkort van ons een uitnodiging om hieraan deel te nemen.

Delen