Blog • 21 februari 2019

Eropuit tijdens de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat voor de deur, en met het mooie lenteweer wat voorspeld is, is dat extra leuk! Op de BSO’s zijn we er helemaal klaar voor. Er staat weer een bomvol activiteitenprogramma klaar! Hebben jullie een paar dagen vrij tijdens de vakantie om eropuit te gaan met de kinderen? Wij helpen je alvast op weg door een aantal uitjes in Zoetermeer en Alphen aan den Rijn met je te delen.

Regio Zoetermeer:

Avonturiers in de buitenlucht

Voor de kleine avonturiers die houden van buiten zijn, is het Balijbos de perfecte uitdaging! Verstoppertje spelen? Slootje springen, klimmen of struinen? In het Balijbos kan het allemaal. Zeker nu de lentezon zo lekker schijnt is het een fijne plek om met de kinderen te genieten in de buitenlucht.

Vier verdiepingen speelplezier

Bij Speeltuin Avontura Zoetermeer is er van alles te doen! Kinderen tot en met twaalf jaar zijn er van harte welkom om zich uit te leven op vier etages speelplezier. Neem gezellig iemand mee want ouders kunnen in het restaurant een kop koffie of thee drinken.

Naar de sneeuw

Vind je het eigenlijk ontzettend jammer dat het zo weinig sneeuwt in Nederland? En ga je niet op wintersport? Neem je kinderen dan eens mee naar SnowWorld Zoetermeer. De drie verschillende pisteniveaus zorgen ervoor dat ook de kleintjes zich hier heerlijk kunnen uitleven.

Regio Alphen:

Het Archeon

Zwerf door de prehistorie en maak kennis met het Romeinse tijdperk. Het Archeon is een super stoer, maar ook educatief uitje! Bezoek het museum in het park, bouw hutten en ravot in de speeltuin of het doolhof. Voor de echte creatieveling is er de mogelijkheid om vilten armbandjes te maken en de stoere jongens en meisjes kunnen boogschieten en zwaardvechten.

Schildpaddenspeurtocht

Waar je misschien niet zo snel aan zult denken, is het schildpaddencentrum. Een ander en vooral heel leerzaam uitje waarbij de kinderen van alles leren over de schilpadden. In het centrum kunnen kaarten gehaald worden waar vragen opstaan die kinderen kunnen beantwoorden en zo als echte speurders langs de schilpadden kunnen. Er zijn geen speelmogelijkheden dus het is wel een uitje voor de wat oudere kinderen.

Waterratten

Voor de waterratten onder ons is het altijd een goed idee om een bezoekje te brengen aan het zwembad. Zwembad de Hoorn in Alphen beschikt over een leuke glijbaan en spannende duikplanken. Naast Zwembad de Hoorn bevindt zich Avifauna, dus je kunt het uitje naar het zwembad ook combineren met het vogelpark!

 

Delen