Blog • 1 juni 2021

Gastouder worden? 10 voordelen op een rij!

Heb jij weleens overwogen om gastouder te worden? We zetten de 10 belangrijkste redenen voor je op een rij! 

 1. Je werkt vanuit je eigen huis
  Als gastouder van Junis werk je meestal vanuit je eigen huis. De kinderen worden door de ouders bij jou gebracht en de opvang gebeurt in je eigen huis. Wil je dat liever niet? Het is ook mogelijk om gastouder te worden in het huis van de ouders. De kinderen blijven dan in hun eigen vertrouwde omgeving.
 2. Je combineert werk met de zorg van het eigen gezin
  Heb je zelf nog jonge kinderen? Als gastouder kun je jouw werk goed combineren met de zorg voor de kinderen en je ontvangt daarvoor een inkomen.
 3. Je bepaalt zelf je werkdagen en tijden
  Als gastouder kun je zelf het aantal werkdagen en uren aangeven. Je kunt zelfs aangeven als je in het weekend wilt werken.
 4. Je maakt zelf de dagindeling
  Je hebt de mogelijkheid om uitstapjes te maken, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of de speeltuin. Tussendoor gezellig met de kinderen een boodschap doen? Ook dat bepaal je zelf.
 5. Je hebt persoonlijk contact met de ouders
  Je hebt vaak korte lijnen en nauw contact met de ouders. Ook voor ouders is dit een groot voordeel. Een keertje iets langer blijven omdat er een file staat of een dagje opvang extra is meestal snel geregeld en gaat in onderling overleg. Door het persoonlijke contact weet je ook wat er speelt bij de kinderen en kun je daar goed op inspelen.
 6. Je kunt gebruikmaken van de professionele vraagbaak
  Voor vragen, advies of informatie staan de bemiddelingsmedewerkers van het gastouderbureau dagelijks voor je klaar. Onze bemiddelingsmedewerkers helpen je graag verder.
 7. Je kunt deelnemen aan interessante cursussen en workshop.
  Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied? Als gastouder kun je je gratis aanmelden voor interessante cursussen en workshops die worden georganiseerd.
 8. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan speelochtenden.
  Het gastouderbureau organiseert regelmatig speelochtenden. De speelochtenden worden gehouden op verschillende locaties waar gastouders en vraaggezinnen elkaar kunnen ontmoeten. Het zijn gezellige ochtenden waar je ook collega-gastouders ontmoet en tips en verhalen met elkaar kunt uitwisselen.
 9. Je ontvangt een vergoeding voor jouw opleiding
  Lijkt het je leuk om als gastouder met kinderen te werken, maar ben je nog niet in het bezit van de juiste papieren? Bij Junis betalen we 50% van je opleiding Helpende Zorg en Welzijn waarmee jij in acht maanden gastouder kunt worden.
 10. Je bent meer dan welkom!
  Wij zoeken uitbreiding van onze gastouders, dus wacht niet langer en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer weten? Vraag het ons gerust!
Je kunt het gastouderbureau bereiken via het telefoonnummer 0172 – 74 58 70 of per e-mail via gastouderbureau@junis.nl . Of meld je hier gelijk aan als gastouder!

Delen