Nieuws • 10 juli 2019

Groep 8 leest voor aan peuters Tierlantijn

Om de samenwerking met de leerkrachten en kinderen van het Startblok en de pedagogisch medewerkers en kinderen van Tierlantijn te bevorderen, zijn we dit jaar gestart met een voorleesprogramma. Het leek mij, als voorleescoördinator, leuk als kinderen van groep 8 aan kleine groepjes 3-jarige peuters zouden komen voorlezen. Op deze manier wordt naast het stimuleren van de leeservaring van beide doelgroepen, ook de band tussen de leerlingen en peuters versterkt.

De leerkracht van groep 8 van het Startblok wilde graag meewerken en al snel stonden er 2 enthousiaste leerlingen voor de deur. Twee keer per week komen zij ongeveer 10 minuten voorlezen en daarna spelen ze nog even samen met de peuters. We zijn hiermee begonnen in de peutergroep en inmiddels komt er een derde leerling bij om de oudste kinderen van de verticale groep voor te lezen.De peuters reageren enthousiast en vragen steeds of ‘de grote kindjes’ al komen voorlezen.

Om een veilig en vertrouwd gevoel te creëren, komen een aantal weken steeds dezelfde leerlingen. Na de zomer gaan we de mogelijkheden bekijken om ook met onze peuters naar het Startblok te gaan om daar voorgelezen te worden. Dan raken ze alvast vertrouwd met de basisschool.

Omdat het de laatste weken voor de zomervakantie prachtig weer was, werd er in onze tuin voorgelezen. Heerlijk op de blote voetjes op een kleed op het gras. Het ideale rustmoment!

Delen