Blog • 29 januari 2018

“Ik krijg alle mogelijkheden om me verder te ontwikkelen”

Leuke, leerzame en spannende activiteiten bedenken voor kinderen, hun van alles bijbrengen en zelf ook veel leren over hun ontwikkeling. Dat is werken bij Junis. Veel van onze collega’s doen dit al jarenlang met veel plezier. Leontine bijvoorbeeld. Zij is trots op haar werk en vindt het vooral “heerlijk dynamisch”. Ook is ze gecharmeerd van de manier van werken bij Junis: ontwikkelings- en kindgericht. “Junis is bovendien vooruitstrevend en speelt in op de passies van de medewerkers”, vertelt ze. “Zo kan ik hier volop met mijn passie voor koken aan de slag, door met de kinderen te ontdekken wat er allemaal speelt tussen moestuin en bord. Ik wil graag het allerbeste uit mezelf halen en krijg hier alle mogelijkheden om me verder te ontwikkelen.”

Ook collega Frenk vindt het heerlijk om met kinderen te werken. “Samen met hen bedenk ik wat we elke dag gaan doen. Het is erg fijn dat je die vrijheid bij Junis krijgt, dat maakt mijn werk extra mooi en afwisselend; geen dag is hetzelfde. Als een kind vraagt: ‘Hoe werkt zoiets?’, dan zoek ik dat graag samen met de groep uit. Van het maken van filmpjes en het bewerken van foto’s tot het creëren van iets unieks met de 3D-printer. Leerzaam voor iedereen én hartstikke leuk.”

Patricia heeft kinderen in alle leeftijdscategorieën mogen begeleiden. “En na 17 jaar is iedere werkdag nog steeds een feestje. Ik vind het een mooi idee dat ik – samen met ouders – zorg voor de opvoeding van de kinderen. Je maakt echt deel uit van hun leven, dat is heel bijzonder en maakt me trots. Wat ook fijn is, is dat we niet star vasthouden aan een bepaalde werkwijze. Als iets niet werkt, gaan we het anders doen. We hebben uiteraard een bepaalde structuur, maar richten ons helemaal op het ritme van de kinderen. Dat is plezierig voor iedereen!”

Delen