Nieuws • 25 October 2019

Junis ARC voetbaldagen weer een groot succes!

In de herfstvakantie vonden de Junis ARC voetbaldagen weer plaats. Ruim 300 kinderen van Junis-locaties uit Alphen aan den Rijn en omgeving kwamen sportieve spelletjes doen op de ARC-voetbalvelden.

Dinsdag 22 oktober was eerst de beurt aan de jongste kinderen van verschillende BSO’s. Hoewel de middag begon met regen, bleef iedereen stoer doorspelen. Alle kinderen ontvingen na afloop een medaille voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Daarna kwam de grote afsluiter, waar iedereen enorm naar had uitgekeken: de wedstrijd van de kinderen tegen de pedagogisch medewerkers. Dat was dolle pret en natuurlijk wonnen de kinderen!

Op donderdag 24 oktober kwamen de oudere kinderen naar de ARC voetbalvelden. Om 10:30 uur begonnen zij met een pouleschema, waarbij elk team vier tot vijf wedstrijden speelde. De teams met het hoogste doelsaldo en de meeste gewonnen wedstrijden gingen door naar de kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale. Deze ging tussen BSO Buitenspel en BSO De Adelaars, en werd met 3-0 gewonnen door BSO Buitenspel.

Clubvlag
Er was ook een motivatieprijs: de prijs voor mooiste clubvlag. De BSO-teams hadden hun vlaggen in aanloop naar dit evenement op de locaties gemaakt. Op dinsdag werd deze gewonnen door BSO Aquarel. Op donderdag gingen de Orka’s en de Schildpadden van BSO Atlantis er met deze prijs vandoor.

Voetbaldagen
De Junis ARC voetbaldagen worden georganiseerd en begeleid door de pedagogisch medewerkers van Junis en de spelers van ARC. Door supermarkt Hoogvliet werden 350 flesjes water aangeboden voor alle dorstige sporters.

Vanwege groot succes is de volgende editie van de Junis ARC voetbaldagen al ingepland. Die vindt op donderdag 30 april plaats voor de 4- tot 7-jarigen. De 7+-kinderen nemen het op maandag 4 mei tegen elkaar op.

Delen