Voor meer informatie over de geldende coronamaatregelen in de kinderopvang verwijzen we je graag naar onze informatiepagina.

Meer informatie

Nieuws • 6 mei 2020

Leren drummen tijdens de nood-kinderopvang

Helaas konden we er dit jaar niet op uit tijdens de meivakantie, maar dat betekende niet dat we er geen leuke vakantie van konden maken! Voor alle BSO-kinderen in de nood-kinderopvang stond er ook dit jaar een goedgevuld vakantieprogramma klaar met verschillende activiteiten. Bij een aantal BSO’s stond er zelfs een speciale drumworkshop op de planning!

Drummen op locatie

Omdat Djesse van der Geest van Drum-Party op dit moment helaas geen eigen drumworkshops kan verzorgen, bedacht hij een alternatief: het bezorgen van drumtoestellen bij BSO’s met daarbij digitale lessen. Zes locaties van Junis en De Drie Ballonnen ontvingen gedurende een tot twee weken een drumtoestel op hun locatie met daarbij een tablet met instructievideo’s. De aanwezige BSO-kinderen konden om de beurt oefenen en leerden zo via de tablet een aantal basistechnieken van het drummen. Uiteraard hielden we bij het gebruik maken van de drumstellen rekening met de corona-maatregelen. De kinderen wasten hun handen voor en na het oefenen en reinigden de stokjes en het toestel tussendoor. Een mooie drum-ervaring in deze bijzondere periode! 

Delen