Babyopvang • 5 november 2021

Mooie opkomst bij ouderworkshops Happy Baby!

Afgelopen week hebben meer dan 60 (aanstaande) ouders de twee webinars Happy Baby bijgewoond. Tijdens dit webinar namen onze pedagogisch coaches Manuela en Martina ons mee in de ontwikkeling en belevingswereld van de baby. Ze vertelden over het belang van veiligheid, aandacht en hechting voor je baby.

Schiet jij gelijk in actie wanneer je baby huilt? De pedagogisch coaches gaven tijdens het webinar de de tip dat je de tijd moet nemen om goed te kijken naar je baby. Stel jezelf dan vragen als: Wat voelt mijn baby? Wat denkt mijn baby? En, hoe zie ik dat? Wissel ook eens van perspectief door bijvoorbeeld op je rug op de grond te gaan liggen. Wat ziet jouw baby en wat zou dit met jouw baby doen? Dit kan je mooie inzichten opleveren die je kunnen helpen in de zorg voor jouw baby.

Vragen stellen

Tijdens het webinar werd de informatie ondersteund door aansprekende filmpjes en werden de ouders uitgenodigd om te reageren op vragen van de pedagogisch coaches. Mocht je dit webinar hebben gemist en je hebt vragen over bijvoorbeeld de ontwikkeling van je kindje of je weet even niet goed de signalen van je baby te interpreteren, bespreek dit dan met de pedagogisch medewerker van jouw groep. Deze medewerker kent jouw kindje en zal jouw vraag, eventueel in overleg met onze pedagogisch coach, proberen te beantwoorden.

Benieuwd wat je kindje zelf te zeggen heeft? Ga ook eens met hem/haar in gesprek. Reken maar dat er veel te vertellen is!

Delen