Blog • 2 juni 2021

Naar buiten met tieners

Chillen op de bank, gamen achter de pc en stilzitten op school: vooral voor tieners is het dagelijkse kost. Het is dan ook niet zo gek dat 41,2 procent van de kinderen tussen de 12 en 18 jaar te weinig beweegt. Tot die leeftijd spelen veel kinderen nog buiten, maar daarna voelen zij zich vaak te groot voor verstoppertje of tikkertje. Vrienden worden dan ineens veel belangrijker, en we zien ook dat tieners behoefte hebben aan nieuwe, uitdagende  activiteiten die voor een adrenalinekick zorgen. Op onze 9+ BSO-groepen sluiten we daarop aan met activiteiten zoals lasergamen, obstacle run, boogschieten of karate. Wil je jouw tiener thuis ook stimuleren om meer te bewegen? Dat kan met deze tips!

  • Doe het samen: in je eentje naar buiten gaan, is voor een tiener weinig inspirerend. Trek dus je schoenen aan en ga er samen op uit. Voor je het weet heb je een puber in huis, en wie weet of je dan nog mee mag!
  • Free running: openbare fitness en free runningparcours zijn door corona enorm populair geworden. Spring van betonblok naar autoband en slinger van de ene paal naar de ander. Help elkaar en daag elkaar uit. Plezier en spierpijn gegarandeerd!
  • Vuurtje stoken: dit zet veel tieners in vuur en vlam. Zoek een paar takken in het bos of in het park en stook ’s avonds gezellig de vuurkorf op. Da’s pas quality time.
  • Vliegeren: hoe meer wind, hoe beter! Het vliegeren met een 2-lijns vlieger is uitdagend, pittig en best lastig. Maar als het eenmaal lukt…
  • Geocaching: meer dan een stel wandelbenen en een smartphone heb je niet nodig. Download de geocaching app en ga op zoek naar de schat. Wat het is, weet je pas als je ‘m vindt!

Delen