Onze nieuwe werken-bij-Junis website heeft dezelfde uitstraling als Junis.nl, met dezelfde look en feel.

De functies binnen de verschillende afdelingen en de openstaande vacatures komen in deze website bij elkaar, met als doel om de juiste medewerkers te vinden.

De komende periode zal de werkenbij-website steeds meer vorm krijgen. Zo gaan we de pagina van werken & leren verder uitbreiden en komt er nog een aparte pagina over onze vakgebieden, zoals pedagogisch medewerkers, het gastouderbureau, onze vrijwilligers en werken op het hoofdkantoor.

Bij Junis besteden we veel aandacht aan werken & leren, want we vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun werk met plezier doen en dat iedere (toekomstige) collega de ruimte heeft om te leren en zich te ontwikkelen. Naast vacatures, BBL-opleidingen en stage- en afstudeeropdrachten komen er straks ook verhalen van pedagogisch medewerkers die vertellen hoe het is om bij Junis te werken. Naast werken en leren staat ook onze pedagogische visie centraal, aangezien medewerkers hebben aangegeven dat dat voor hen een belangrijke reden is om bij ons te werken of te solliciteren.

“De krappe arbeidsmarkt staat hoog op de agenda bij Junis”, aldus Els de Lange, adviseur HR werving & selectie bij Junis Kinderopvang. “Met de nieuwe website lopen we voorop in de branche van de Kinderopvang. Daarnaast zijn we actief op LinkedIn, Facebook en Instagram en starten we in april met een unieke verkorte opleiding voor medewerkers met een verouderd diploma. Zo zetten we maximaal in op het vinden van nieuwe medewerkers”.

Een pm'er en twee kinderen spelen met elkaar