Nieuws • 20 januari 2021

Op de noodopvang maak ik nieuwe vriendinnen

Bobbi-Lee (10 jaar, groep 7) zit op BSO de Klimboom in Zoetermeer. Sinds de lockdown gaat ze twee dagen naar de noodopvang, zowel op de basisschool als naar de BSO. Ze vertelt hoe ze dit vindt:

“Ik ga sinds de lockdown nog steeds dezelfde dagen naar de BSO. Maar nu naar de noodopvang. Want mijn ouders werken allebei in de zorg. Mijn vader is operatie-assistent en werkt nu ook soms op de IC en mijn moeder werkt in een verpleeghuis.

Op de Klimboom is het nu echt anders dan anders. Er zitten veel kinderen in mijn groep die ik nog niet kende. Ook krijg ik soms juffen die ik voor het eerst zie. Toch is het heel gezellig en vind ik het er altijd leuk, ook omdat ik enig kind ben. Het liefst ga ik knutselen maar als het even kan speel ik ook graag buiten. Jammer genoeg mogen we op de BSO niet op onze telefoontjes, maar gelukkig is er genoeg te spelen en maak ik nieuwe vriendinnen. Een dag thuis is best lang en soms ook wel saai, zeker als ik geen vriendinnetjes zie. Dan ga ik thuis ’s middags maar even op mijn mobieltje en vind ik het fijn dat ik de volgende dag weer naar De Klimboom mag.”

Delen