Blog • 3 juli 2019

Ouders over de voordelen van PeuterStart

Het verhaal van…Wendy

Romy en Sophie zijn een vrolijke tweeling van twee jaar oud die allebei naar PeuterStart PoesPas gaan. Voor Wendy is dit belangrijk, omdat zij hier allerlei ervaringen opdoen waardoor ze spelenderwijs belangrijke vaardigheden leren voor een soepele overgang naar de basisschool. Ook leren ze omgaan met andere kinderen en maken ze volop nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. De meiden vinden het zelf geweldig bij de PeuterStart. “Ze kijken altijd enorm uit naar de dagen bij PoesPas. Sta ik naar hun mening te lang te praten bij het wegbrengen dan wordt er ongeduldig tegen me geroepen dat ik naar huis moet gaan!”

Het verhaal van…Brenda

Voor haar drie jongens heeft Brenda gekozen voor PeuterStart. De oudste twee zijn inmiddels al een tijdje doorgestroomd naar de basisschool, maar de jongste gaat nog met plezier naar PeuterStart Pippeloentje. Voor Brenda betekent PeuterStart dat haar zoon wordt voorbereid op de basisschool en spelenderwijs leert om werkjes te maken. “Hij vindt het heel stoer als hij naar Pippeloentje mag, want dan heeft hij het idee dat hij ook al een beetje op school zit, net als zijn grotere broers.” Ook haar zoontje heeft het enorm naar zijn zin op de PeuterStart. “Rijd ik op vrije dagen langs Pippeloentje, dan roept hij uit volle borst dat hij naar school wil!”

Andere voordelen van PeuterStart

Voor sommige ouders betekent PeuterStart ook dat zij ondersteuning krijgen bij de Nederlandse taalontwikkeling van hun kinderen. “Voordat mijn zoontje hier heen ging, sprak hij nog niet zo goed Nederlands. Ik merk dat hij de taal nu steeds beter onder de knie krijgt.” Deze moeder is blij dat haar zoontje bij de PeuterStart zit. Naast de taalontwikkeling zijn ook zijn sociale vaardigheden verbeterd, zoals oefenen met samen spelen en delen met andere kinderen. “PeuterStart betekent dat hij een goede voorbereiding krijgt voor de basisschool.”

Maar ook kinderen met Nederlands als moedertaal werken bij de PeuterStart aan hun taalontwikkeling. “Mijn dochtertje leert hier goed de taal, omdat ze veel met andere kinderen aan het spelen is. Ik vind dit belangrijk, omdat ik wil dat ze goed voorbereid is op de basisschool.” Ze merkt dat PeuterStart ook goed is voor het zelfvertrouwen van haar jongste. “Ze heeft het gevoel dat ze ook al een beetje naar school mag. Want met twee grote zussen op de basisschool wil ze natuurlijk niet achterblijven!”

Delen