Blog • 17 juli 2020

SamenDoen met Junis

In samenwerking met SamenDoen en Sport en Welzijn organiseert Junis Kinderopvang in Bodegraven activiteiten op het gebied van Sport&Spel en Kunst&Cultuur.

Kinderen hebben een aangeboren drang om dingen te ondernemen. Naarmate kinderen ouder worden, kunnen ze steeds meer. Ze ontwikkelen zich vooral door te spelen en hun omgeving te onderzoeken. Onze pedagogisch medewerkers zorgen voor uitdagende activiteiten en een omgeving waarin kinderen letterlijk en figuurlijk tijd en ruimte krijgen om te bewegen en te ontwikkelen. Zo zijn de afgelopen weken dans en theater activiteiten aangeboden aan BSO kinderen van Junis Kinderopvang in Bodegraven. Hierbij onderzochten de kinderen onder andere lichaamstaal met behulp van verschillende bewegingsoefeningen op muziek. Ook oefenden ze het vergroten van emoties en bewegingen in theaterspel.

Tijdens een workshop beeldende kunst kwamen de kinderen in aanraking met Yayoi Kusama, een Japanse kunstenares. Haar werk heeft allemaal één ding gemeen: ze zijn bedekt met stippen en vormen. Geïnspireerd door deze kunst zijn de kinderen aan de slag gegaan met hun eigen collage.

Om ook kinderen buiten de opvang te bereiken wordt vanaf september aan kinderen uit de buurt de mogelijkheid geboden om kennis te maken met verschillende sporten en expressie-activiteiten. Deze activiteiten zullen plaatsvinden op diverse middagen. Uiteraard worden bij alle activiteiten de geldende corona-maatregelen in acht genomen. Meer informatie over de activiteiten volgt spoedig.

Delen