Buitenschoolse opvang • 6 februari 2020

Spelenderwijs ontwikkelen, al 40 jaar!

Hoera! Dit jaar bestaat Junis Kinderopvang 40 jaar. Een jubileum waar we heel erg trots op zijn en dat we graag vieren met elkaar. Het komend jaar organiseren we daarom regelmatig leuke activiteiten en andere feestelijkheden. We maken een reis door de tijd en blikken terug, halen mooie herinneringen op en kijken vooruit! Reis je mee?

Junis voor Right To Play

Wij vinden: een feestje vier je samen! In ons jubileumjaar werken we daarom samen met de stichting Right To Play, een internationale organisatie die spelen inzet om het leven van kinderen te verbeteren. De visie van Right to Play sluit bijna naadloos aan op onze visie: kinderen in een veilige omgeving, spelenderwijs uitnodigen om te ervaren, te bewegen en te onderzoeken.

Bij Junis geloven we sterk in de kracht van spelen. We bieden kinderen materialen en mogelijkheden aan om te spelen en zo belangrijke vaardigheden op verschillende gebieden te ontwikkelen. Door spel leren kinderen bijvoorbeeld samenwerken en om te gaan met emoties. Bovendien stimuleert spelen de ontwikkeling van de taal en creativiteit. Right to Play werkt wereldwijd in gebieden waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen kunnen spelen, bijvoorbeeld omdat ze in armoede leven, of omdat ze moeten werken. Zij zorgen ervoor dat ook deze kinderen de tijd en de mogelijkheid hebben om te spelen.

Er is veel veranderd in de veertig jaar dat Junis kinderopvang biedt. Daarom nemen we de kinderen dit jaar mee op De Junis Tijdreis. In maart, juni en oktober staan we met alle kinderen stil bij deze tijdreis. We kijken daarbij goed naar de interesse en behoefte van de kinderen en passen onze activiteiten daarop aan. Voor maart is het thema vroeger en nu’ voor de peuters en ‘tijdreizen’ voor de BSO-kinderen. Natuurlijk denken de BSO kinderen ook zelf mee over de invulling van deze weken.

Kom in actie!

Gedurende het jaar organiseren wij op de locaties acties om geld in te zamelen voor Right To Play. We nodigen alle kinderen, ouders en medewerkers uit om zelf ook acties te organiseren, zodat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen voor dit goede doel. Op onze speciale actiewebsite kun je het ingezamelde bedrag van jouw actie doneren en de tussenstand van het ingezamelde bedrag bekijken.

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar alle acties. Heb jij een goed idee? Laat het ons weten via marcom@junis.nl! Misschien kunnen we er dan wel een gave video van maken of een artikel over schrijven voor in de krant.

Delen