Blog • 20 juli 2021

Terugblik webinar kinderen groenten leren waarderen

Op 28 en 29 juni wist workshopleider Ingrid Viergever-Stieber bijna 70 ouders te boeien met haar webinar over het belang van groenten voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar. Ingrid is directeur van voedingsadviescentrum Lekker Pûh!!!. Daarnaast is ze ook auteur van meerdere boeken en gast programmamaakster van o.a. BNR, Help mijn kind is te dik, jeugdjournaal en Koekeloere.

In het webinar gaf Ingrid onder meer antwoord op de vraag hoe het komt dat de voorkeur bij kinderen voor de groeispurt veelal niet uitgaat naar groente. Dit heeft grotendeels te maken met het aantal smaakpapillen van een kind. Een kind heeft er velen meer dan een volwassene en deze zijn bovendien ook van een veel hogere kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat kinderen de smaken veel beter proeven en de smaken dus ook veel intenser beleven. Dat zoete snoepje smaakt dus echt superlekker en die bittere spruit is dus echt heel bitter (‘vies’).

Ook gaf Ingrid tips hoe ouders een strijd aan tafel kunnen voorkomen vanwege groente. Zij besprak hierbij de Snacktactiek (van alle groente een gezonde snack maken, bijv bietjes chips), de Michelintactiek (bittere groente combineren met andere smaken, zoals een zoete fruitsmaak, zodat er een ware smaaksensatie ontstaat) en de Sushitactiek (groente combineren met een klein beetje umami dat in bijv. ketchup of soyasaus zit).

Tijdens dit webinar kregen ouders verder handige tips, konden ze vragen stellen en ontvingen ze na afloop gratis het e-book “Het Grote Vakantie Snoepboek van Lekker Pûh!!!”.

Delen