De afgelopen tijd startte er een aantal opleidingen

De allereerste BBL-opleiding Sport en Bewegen in het land, de verkorte opleiding en de 7de BBL-klas Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM) niveau 4. Ook hebben we 2 klassen medewerkers intern opgeleid tot werkbegeleiders. In mei start de 2e BBL-klas pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3. We zijn blij dat onze medewerkers en nieuwe studenten zo enthousiast zijn om zichzelf te blijven ontwikkelen. Junis doet haar best om dit mogelijk te maken.

Junis en mboRijnland bieden de allereerste BBL-opleiding Sport en Bewegen aan

De BBL-opleiding Sport en Bewegen is een geheel nieuwe opleiding binnen Junis én binnen de branche. Deze bieden wij samen aan met mboRijnland. Tijdens deze opleiding leren de studenten hoe je (sport)evenementen organiseert, hoe je bewegen in de kleinste vormen stimuleert én hoe je jouw collega’s daarin adviseert. De focus ligt op het bijdragen aan een gezonde generatie. Iedereen bij Sport en Bewegen wordt opgeleid voor de BSO. Het leuke van deze klas: het merendeel is man!

Conny van der Lans is clustermanager en aanspreekpunt voor het thema Bewegen en Sport bij Junis. Ze vertelt over de 1e dag van de opleiding: “We hebben geschiedenis geschreven en startten als 1e in Nederland samen met mboRijnland de opleiding Sport en Bewegen. Ik ben enorm trots dat wij dit samen kunnen doen. Want samen gaan wij voor een gezonde generatie kinderen. De leerlingen hadden allemaal ongelofelijk veel energie, ze willen plezier maken en staan open voor uitdagingen! Sport is verbindend en brengt mensen samen.”

Junis en mboRijnland bieden de allereerste BBL-opleiding Sport en Bewegen aan

20 januari ging de verkorte opleiding weer van start. Deze leerlingen hebben een diploma waarmee je vroeger in de kinderopvang mocht werken. De eisen zijn later aangescherpt, waardoor dit diploma niet meer genoeg is. Met de verkorte opleiding van 3 maanden vernieuwen ze hun kennis volgens de laatste eisen. Ze mogen daarna weer aan de slag in de kinderopvang.

We leidden 45 medewerkers intern op tot werkbegeleider

45 Junis collega’s rondden de training voor werkbegeleider af. We hebben deze training intern opgezet om BBL-leerlingen op de werkplek goed te kunnen begeleiden. Onze collega’s delen hun ervaring op de werkvloer met de BBL-leerlingen en de leerlingen delen weer waardevolle kennis van hun opleiding met de collega’s. De werkbegeleiders zijn nu opgeleid om goede begeleiding te geven. Op die manier halen we met zowel de leerlingen als collega’s en begeleiders het beste uit het werkplekleren.

De 7de BBL-klas GPM niveau 4 is gestart

9 februari is alweer de 7de BBL-klas niveau 4 begonnen. Bijvoorbeeld kappers of ICT’ers laten zich omscholen tot pedagogisch medewerker. De opleiding duurt 1,5 jaar en is intensief. De leerlingen volgen een dagdeel les en werken daarnaast 3 dagen op een van onze kinderdagverblijven of BSO’s. Na de opleiding gaan ze als pedagogisch medewerkers bij Junis aan de slag. Fijn, want ze zijn al helemaal vertrouwd met onze pedagogische visie en werkwijzen!

In mei start de 2e BBL-klas pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3

We hebben al heel wat aanmeldingen binnen. Na het succes van vorig jaar starten we weer een nieuwe klas voor deze opleiding. In november 2022 begon de 1e BBL-klas niveau 3 bij Junis.

We zijn trots op iedereen die zichzelf blijft ontwikkelen en uitdagen bij Junis. En blij dat wij deze mooie kansen kunnen bieden!