Nieuws • 9 september 2021

Tweede editie Zomerschool wederom een succes!

SCOPE scholengroep organiseerde in de zomervakantie de 2e editie van de Zomerschool. De Zomerschool is opgezet voor leergierige kinderen uit de groepen 4, 5, 6 en 7 van de scholengemeenschap en wordt in de eerste twee weken van de zomervakantie georganiseerd. Basisschool De Stromen is de thuisbasis van de Zomerschool.

Vorig jaar zomer volgden al vijftig leerlingen de Zomerschool en dat bleek een succes te zijn. “Sommigen daarvan kwamen deze zomer weer”, aldus Jacqueline van Leeuwen, clusterdirecteur Primair Onderwijs. “Het doel van de Zomerschool was vooral om kinderen te helpen in hun ontwikkeling, cognitief maar ook sociaal-emotioneel, waardoor ze sterker aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.” In de ochtend kregen de kinderen les in taal en rekenen. Ze werkten daarbij aan zelfbedachte doelen van hun eigen leerjaar, zoals bijvoorbeeld het oefenen van de tafel van zeven.

Ook Junis Kinderopvang is bij de Zomerschool betrokken en organiseerde net als vorig jaar een gevarieerd middagprogramma met workshops, waarbij de kinderen hun talenten konden ontdekken. Denk aan handvaardigheid of sporten, maar ook koken, muziek, toneel of lessen in de natuur. De workshops werden dit jaar verzorgd door Talent in Natuur, Bij Evelien, Parkvilla en Sportz Lab.

 

Delen