Nieuws • 19 november 2020

Voorwoord Marie-Louise

Beste ouder,

Het is herfst, een heerlijk jaargetijde, bladeren die prachtig rood en bruin kleuren… De tijd dat de natuur zich terugtrekt. Een mooi moment om even naar binnen te keren en de balans op te maken. Wat gaat er goed, wat kan er nog beter? Vragen die wij onszelf voortdurend stellen om onze kinderopvang te blijven verbeteren. Zeker in deze roerige tijden waar we soms geleefd worden door de waan van de dag.

Flexibiliteit
Want geen dag is hetzelfde, de coronacrisis vraagt van onze organisatie en van jou als ouder veel flexibiliteit. We zetten alles op alles om stabiliteit te bieden op de groepen maar soms is het nodig om de bezetting net iets anders te organiseren zodat we toch open kunnen blijven. Dat lukt steeds beter, dankzij het sneller testen en de uitbreiding van onze flexpool. We doen ons uiterste best om tijdig te blijven communiceren over veranderingen. Het is dan fijn om te ervaren dat ouders hier begrip voor hebben.

In contact met jou
Juist in deze tijd, waar we gedwongen afstand moeten houden, vinden we het belangrijk om met jou als ouder goed in verbinding te zijn. Te weten wat er bij je leeft en speelt. Daarom meten we maandelijks de tevredenheid onder een groep ouders via een korte vragenlijst. Misschien heb je hier al aan meegedaan, maar het kan ook zijn dat je nog aan de beurt komt. De resultaten van deze maandelijkse checks volgen we nauwkeurig. Gelukkig beoordelen ouders onze dienstverlening als zeer positief (gemiddeld krijgen we een 8). Mocht je feedback of tips hebben; voel je altijd welkom om ons die te geven.

Het beste uit jezelf halen
Ons pedagogisch beleid is gericht op ontwikkeling: het beste uit ieder kind halen. Ontwikkeling vinden we ook belangrijk voor onze pedagogisch medewerkers. Via het interne programma ‘Natuurlijk Leiderschap’ werken zij aan hun persoonlijk leiderschapskwaliteiten. Het programma daagt hen uit na te denken over zichzelf. Want door goed in verbinding te zijn met jezelf, maak je ook makkelijker contact met een ander. Of dit nu is met een kind, een ouder of een collega. Zo blijven we ons ontwikkelen en werken we aan een zo goed mogelijke samenwerking. Ook met jou als ouder.

Wat lees je verder in deze nieuwsbrief?
In deze nieuwsbrief geeft onze pedagoog Jessica Linting tips hoe je kind zich blijft ontwikkelen, ook  in een tijd waar er minder mag en kan door corona. En vertelt onze collega Manuela Zeilstra over een dilemma waar zij als pedagogisch coach in de praktijk mee te maken heeft.  Ook lees je het laatste nieuws over de BSO-bus en delen we nieuws van de verschillende locaties.

Veel leesplezier. Zorg goed voor elkaar, ga veel naar buiten samen met je kind(eren) en geniet van de prachtige kleuren van de herfst!

Hartelijke groet,

Marie-Louise van Mourik

Delen