Blog • 24 juni 2019

Warme dagen bij Junis

Het is uitzonderlijk warm in Nederland! We doen daarom wat rustiger aan bij Junis tijdens deze warme dagen en passen onze activiteiten aan op de hoge temperaturen.

Bescherming tegen de zon

Smeren en de zon weren! De pedagogisch medewerkers smeren de kinderen en zichzelf om de 2 uur in met zonnebrandcrème met een hoge factor. We gebruiken een waterresistente crème, zodat er ook veilig met water gespeeld kan worden. Op de warmste momenten van de dag vermijden we de zon. Dan spelen we in de schaduw of zoeken we een koele plek op in de locatie en lezen we bijvoorbeeld een boekje. Ook leuke ijs-activiteiten kunnen voor verkoeling zorgen.

Activiteitentip: stop wat speelgoed in een bak met water en zet het in de vriezer. Haal het eruit als het gehard is en laat je kind ontdekken hoe het speelgoed uit het ijs loskomt!

Slapen in de warmte

Slapen in deze warmte kan lastig zijn. De pedagogisch medewerkers nemen elke tien minuten even een kijkje bij de slapende kinderen hoe het gaat. Soms komt het voor dat een andere plek op de locatie toch wat koeler is dan in de slaapkamer. We kijken dan of het mogelijk is om de kinderen op deze plek te laten slapen.

Water drinken is belangrijk

Het is belangrijk dat je met dit warme weer genoeg vocht binnen krijgt. Het voedingscentrum adviseert elk uur een glas water, ook als je geen dorst hebt. Een ijsje tijdens deze warme dagen kan ook een heerlijke verkoeling bieden en is nog eens extra lekker als je deze zelf gemaakt hebt. Kijk hier voor een recept voor gezonde watermeloen ijsjes!

Delen