Blog • 23 juli 2018

Heerlijk recept voor watermeloen ijsjes

Kunnen jouw kinderen wel wat verkoeling gebruiken tijdens deze hele warme dagen? Probeer dan samen eens dit lekkere recept voor watermeloen ijsjes. De bereiding duurt ongeveer 15 minuten, daarna moeten ze ongeveer drie tot vier uur vriezen.

Wat heb je nodig?

  • Een kwart watermeloen
  • Half bakje aardbeien
  • Half bakje kersen
  • 4 takjes munt
  • 125 ml water
  • IJshouders

Deze benodigdheden zijn genoeg voor circa 15 ijsjes.

Aan de slag!

Stap 1: Doe eerst lekker de takjes munt in het water. Kneus de blaadjes een beetje zodat het water een heerlijke munt smaak krijgt.

Stap 2: Pak nu de kersen en ontpit deze. Uiteraard moet je ook een beetje voorproeven, dus als er eentje je mond in verdwijnt is dat helemaal niet erg!

Stap 3: Snijd de kroontjes van de aardbeien. Deze mogen vervolgens bij de kersen in dezelfde kom.

Stap 4: Nu nog even het vruchtvlees van de watermeloen in stukken snijden. Deze mogen daarna bij het andere fruit in de kom.

Stap 5: Alles mag nu gemixt worden! Je kunt kiezen voor een staafmixer of een blender om het fruit te pureren. Met dit warme weer is de smaak van munt een welkome verfrissing. Inmiddels heeft het water van stap 1 een lekkere muntsmaak gekregen. Voeg dit tijdens het pureren stapsgewijs toe.

Stap 6: Als het fruit gepureerd is, kun je het overgieten in een kan. Het is dan makkelijker voor kinderen om de houders te vullen.

Stap 7: De watermeloen ijsjes mogen de vriezer in! Na drie tot vier uur kun je de ijsjes uit de vriezer halen.

Stap 8: Smullen maar!

Tip: je kunt ook een paar aardbeien en kersen in stukjes snijden en deze door het gepureerde fruit heen mengen voor meer structuur en smaakbommetjes.

 

Niet zo gek van watermeloen? In ons eerdere blog over bescherming van je kind bij warm weer vind je een lekker recept voor perenijsjes.

Delen