Blog • 15 juli 2021

Weer SamenDoen!

In samenwerking met SamenDoen en Sport en Welzijn organiseert Junis Kinderopvang in Bodegraven activiteiten op het gebied van Sport&Spel en Kunst&Cultuur. Een lange periode lag alles stil als gevolg van corona. Afgelopen weken mocht pedagogisch medewerker Mirjam van der Drift gelukkig weer aan de slag op de verschillende locaties in Bodegraven! Vanuit de samenwerking Samendoen heeft zij zowel op de buitenschoolse opvang (BSO), als bij het kinderdagverblijf (KDV) sport en spel activiteiten mogen geven.

Voertuigen nadoen bij het KDV

Op het KDV heeft zij de beweegactiviteiten aan laten sluiten op het lopende thema Verkeer. “Welke voertuigen ken jij? En wat doen deze voertuigen? Doe het maar na!” Met deze vragen wist ze kinderen al snel aan het bewegen te krijgen. “Het was heel leuk om te zien dat de kinderen zelf voertuigen konden verzinnen en zo ook echt deel werden van de activiteit, aldus de enthousiaste Mirjam. Daarnaast had zij voor ieder kind een stuurtje gemaakt en mochten de kinderen doen alsof ze auto’s waren. Ze moesten goed luisteren. Wanneer Mirjam de kleur rood riep, moesten ze stoppen en ze mochten pas weer rijden bij groen. Bij twee keer toeteren mochten ze doen alsof ze raceauto’s waren. Sommige kinderen begonnen tijdens de activiteit op elkaar te letten en hielpen elkaar tijdens de opdrachten. Wat een mooi (beginnend) teamwerk!

Parcours bij de BSO

Ook op de BSO waren de kinderen weer blij met de komst van Mirjam. Samen hebben ze eerst een uitdagend parcours gemaakt, waarbij de kinderen met elkaar moesten overleggen. Sommige kinderen vonden dat best lastig, maar met een beetje hulp wisten ze gezamenlijk een mooi parcours te maken. Daarna was het tijd om hun eigen bouwkunsten te overwinnen. Rennen, springen, zigzaggen: het kwam allemaal aan bod tijdens deze sportieve activiteit. Op deze manier waren de kinderen van begin tot eind volop betrokken bij de beweegactiviteit.

Foto’s van links naar rechts: kinderen op het KDV doen alsof ze auto’s zijn, kinderen op de BSO met hun eigen gemaakte parcours en pedagogisch medewerker Mirjam van der Drift begeleidt de activiteiten.

Delen