Nieuws • 26 juni 2018

Wethouder opent nieuwe kinderbibliotheek bij kindercentrum De Schatkist

Samen met de kinderen van kindercentrum De Schatkist opende wethouder Jan Leendert van den Heuvel dinsdag 19 juni officieel een van de drie nieuwe kinderbibliotheken in Bodegraven. Om 9.00 uur startte de wethouder de opening met voorlezen uit het bekende boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle en daarna knipte hij samen met de kinderen het lint door.

(Voor)lezen is leuk!
De kinderbibliotheken zijn een initiatief van Junis Kinderopvang en Bibliotheek De Groene Venen. Anne Verhagen, leesconsulent bij de bibliotheek De Groene Venen: “Wij willen kinderen een mooie rugzak meegeven. Dit doen we door ze enthousiast te maken voor het lezen van boeken. Voorlezen prikkelt de fantasie en vergroot de woordenschat. Door dagelijks voorleesmomenten aan te bieden, creëren we een natuurlijke leesomgeving waarin kinderen op een speelse manier hun belevingswereld kunnen vergroten.”

BoekStart
BoekStart is een programma dat helpt bij de taalontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Vier pedagogisch medewerkers van Junis in Bodegraven volgden afgelopen periode de opleiding tot voorleescoördinator. Zij leerden onder andere meer over interactief voorlezen. De pedagogisch medewerkers zijn hartstikke enthousiast om nu nog bewuster met voorlezen aan de slag te gaan op de kinderdagverblijven.

Delen