Nieuws • 8 april 2021

Zonder zorgen in de zon met CareLyn zonnebrandcrème

Vanaf heden smeren wij de kinderen in met CareLyn SPF30 zonnebrandcrème. Deze zonnebrandcrème biedt een verhoogde UVA en UVB bescherming, is waterresistent en bevat geen parfum of kleurstoffen. Daarnaast is het PH-neutraal, hypoallergeen en glutenvrij en dus zeer geschikt voor kinderen, ook met een gevoelige of allergische huid. De zonnebrandcrème wordt aangeboden in handige zonnebrandcrème dispensers. Deze hangen zichtbaar op de groep en maken het nog makkelijker om de kinderen in te smeren.

We brengen de kinderen op jonge leeftijd al het belang van zonbescherming bij: we maken ze zonbewust. Als we naar buiten gaan, smeren we ons eerst in met zonnebrand. Juist bij kinderen kunnen beschadigingen door uv-straling grote gevolgen hebben. De belangrijkste oorzaak: te lang onbeschermd in de zon. Door de kinderen regelmatig in te smeren met een goede zonnebrandcrème beschermen we de huid tegen verbranding en verkleinen we de kans op huidkanker. Of je nu sport, speelt, werkt of geniet: smeren hoort erbij. En smeren kun je leren!

Maatschappelijk verantwoord smeren  

Voor elke verkochte liter zonnebrandcrème doneert CareLyn een financiële bijdrage aan het goede doel KWF Kankerbestrijding. Door te smeren met de zonnebrandcrème van CareLyn dragen we dus automatisch bij aan kankeronderzoek. Daarnaast verminderen we samen de hoeveelheid plastic afval. Jaarlijks worden er veel flesjes of tubes gekocht om alle kinderen op de kinderopvang in te smeren. Deze hoeveelheid plastic dringen we terug door te werken met navulcontainers. Bovendien zijn de zonnebrandcrème dispensers en navulcontainers van CareLyn gemaakt van recyclebaar materiaal.

Kortom, onze samenwerking met CareLyn is veilig voor de kinderen, praktisch voor onze medewerkers en goed voor het milieu!

Delen