Babyopvang • 1 augustus 2020

Zwanger; wanneer regel je de kinderopvang?

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Bij de komst van een baby komt veel kijken: het regelen van kraamzorg, het inrichten van een babykamer en als je een werkende moeder bent, ook het regelen van kinderopvang voor je baby. Dit kan zijn bij familie, bij een gastouder of in een kinderdagverblijf.

Op tijd inschrijven bij het kinderdagverblijf
Op internet vind je veel verschillende checklists waarin staat aangegeven dat je in de vijfde of zesde maand op tijd bent met het inschrijven voor kinderopvang. Tegenwoordig is dit helaas vaak al te laat. We raden je aan om jullie wensen voor kinderopvang al in het eerste trimester van de zwangerschap door te geven aan onze Klantenservice. Zij helpen je graag en gaan natuurlijk vertrouwelijk om met jullie informatie.

Gastouderopvang
Denk je aan gastouderopvang of ben je opzoek naar een gastouder aan huis? Ook dan is het goed om dit aan het begin van je zwangerschap te laten weten aan het gastouderbureau. Samen bespreek je jullie voorkeuren en hierbij passende mogelijkheden.

Kosten kinderopvang
Wat kost kinderopvang? Misschien heb je al kinderopvang voor een of meerdere kinderen en weet je al ongeveer wat je straks maandelijks betaalt. Met een tweede kind erbij, krijg je vaak meer kinderopvangtoeslag. Ben je zwanger van jullie eerste kindje? Dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de kosten van het kinderdagverblijf of een gastouder. Met onze rekentool kun je gemakkelijk berekenen wat de nettomaandkosten worden.

Gratis Junistas met leuke cadeaus
Als je zwanger bent, kun je bij Junis een gratis tas aanvragen. In deze tas zitten leuke en praktische cadeaus voor jou en je baby. Vraag de tas direct aan!

Meer weten over kinderopvang voor jouw baby of de kosten van kinderopvang? Onze Klantenservice helpt je graag.

Delen