Gastouderopvang

Gastouder worden?

Heb je interesse om met ons samen te werken in gastouderopvang? Bij Junis hebben wij zeer goed contact met onze gastouders en wij krijgen dan ook veel enthousiaste reacties van hen. Wij zoeken altijd uitbreiding van onze groep gastouders, dus wacht niet langer en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Jouw wensen staan centraal en van ons kan je veel verwachten op gebied van jou ontzorgen, pedagogische ondersteuning, opleidingsaanbod en facturatie!

Vanuit je eigen huis werken, hoe fijn is dat?

Zo al zeven voordelen voor gastouders op een rij:

 1. Je bepaalt je eigen werkdagen
 2. Gastouderopvang is goed te combineren met een eigen gezin
 3. Je kunt met ouders flexibele werktijden afspreken
 4. Je werkt als zelfstandige
 5. Geen reistijd
 6. Jouw beschikbaarheid bepaalt je inkomen
 7. Je kunt iets extra’s verdienen door bijvoorbeeld in het weekend op te vangen

“Werken als gastouder voelt niet als werken, iedere dag weer open ik mijn huisdeur en ontdek samen met de kinderen de mooiste dingen in en rondom mijn huis.” – Patricia (gastouder) 

Waarom Junis?

Junis is een professionele organisatie met gedreven en ervaren bemiddelingsmedewerkers die altijd voor je klaar staan. Het gastouderbureau van Junis biedt:

 • Altijd persoonlijke en betrokken begeleiding voor jou en je gastgezin;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • EHBO-herhaling;
 • Organisatiebrede faciliteiten, waaronder toegang tot Avifauna

Moedig jij kinderen aan om te worden wie ze zijn?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Op dit moment zijn wij druk op zoek naar gastouders in verschillende wijken. Lees gauw verder of neem direct contact op met Elles Hooft van ons gastouderbureau. We kijken naar wat jouw wensen zijn en hoe dat past bij onze gastoudervacatures. Klik op de knop om Elles te bellen, stuur haar een berichtje via WhatsApp of bel met Junis Servicebureau via 0172-42 48 24.

Waar moet je als gastouder aan voldoen?

Om als gastouder te kunnen starten, moet je in het Personenregister Kinderopvang ingeschreven staan met een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Sta je nog niet ingeschreven in het register, dan kun je je VOG aanvragen bij je gemeente en je vervolgens aanmelden bij het Personenregister Kinderopvang. Daarnaast is het belangrijk dat je woning voldoet aan de eisen die de wet Kinderopvang stelt met betrekking tot veiligheid en hygiëne. Na het intakegesprek komen we bij je thuis om samen met jou je huis te controleren op deze gestelde eisen.

Wat heb je verder nodig om aan de slag te gaan?

Naast een geschikt diploma kwalificeer je ook met het certificaat goed gastouderschap of een Ervaringscertificaat (EVC). Het EHBO-certificaat kan eventueel ook na het intakegesprek geregeld worden.

Enthousiast en nieuwsgierig?

Voldoe jij aan bovenstaande eisen en zou je graag aan de slag willen als gastouder bij Junis Kinderopvang? Dan maken wij graag kennis met jou. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we (vrijblijvend) contact met je op.

Inschrijving gastouder

* Verplichte velden