Met een gerust hart naar je werk

Een veilige, gezellige en uitdagende omgeving om op te groeien, te ontdekken en te spelen. Woon je in de regio Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Zoetermeer dan is er altijd een kinderopvanglocatie van Junis op loopafstand. Met je kroost om de hoek in goede handen, kun jij met een gerust hart naar je werk.

Houvast en ruimte

Ieder kind is uniek. Onze zorgzame pedagogisch medewerkers zorgen voor houvast of extra zorg als daar behoefte aan is. Of juist voor meer ruimte voor kinderen die spelenderwijs de wereld en hun grenzen verkennen. Zo groeien kinderen samen (op) en ontwikkelen ze individuele en sociale vaardigheden.

Bewust ritme en rust

Vaste dagprogramma’s met een gevarieerd programma binnen en buiten geven kinderen structuur en duidelijkheid. Een vast ritme waarin ook bewust de tijd en rust wordt genomen om te eten en drinken. Om te proeven en smaak te ontwikkelen. Want bij een gezonde opvoeding hoort ook gezond eten.

Waar wil je meer over weten?

Op sommige kinderdagverblijven bieden we extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld voorschoolse educatie of peuterzwemmen. Je leest er hier meer over.

Voorschoolse educatie
onderdeel van VVE
Peuterzwemmen
spetteren en spelen

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Afwisselende activiteiten

We zorgen met onze gevarieerde binnen- en buitenactiviteiten altijd voor afwisseling en uitdaging. Daarbij maken we natuurlijk gebruik van de mogelijkheden die een gebouw en zijn omgeving biedt.

Extra begeleiding

Heeft jouw kind iets meer begeleiding of zorg nodig? Dat kan bij Junis. Wij werken met pedagogisch medewerkers die opgeleid zijn om eventuele extra zorg te kunnen bieden.

Gezond
eten en drinken

Op alle locaties zorgen wij voor vaste eet- en drinkmomenten. We zitten daarbij rustig aan tafel. Zo leren kinderen niet alleen proeven van het eten, maar ook de gezelligheid van het samen eten ervaren.

Vind een kinderdagverblijf bij jou om de hoek

Wat hangt er in de lucht?

Altijd en overal wel iets te beleven. Je kunt je voorstellen dat er bij Junis veel verhalen zijn te vertellen. Wat speelt er nu?

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen