Welkom bij

De Bieb

BSO De Bieb vind je in het oude raadshuis bij de bibliotheek van Boskoop. We lezen veel boeken en doen gave workshops in de bibliotheek. Bij De Bieb hebben de kinderen veel eigen inbreng! Onze BSO heeft een kinderraad die meedenkt over bijvoorbeeld vakantieactiviteiten, voedingslijst en speelgoed.

Over deze locatie

Bij BSO De Bieb doen we natuurlijk veel meer dan alleen lezen. We doen ook regelmatig leuke workshops, houden een high tea en we gaan graag de wijk in om bijvoorbeeld een middagje vogels te spotten of insecten en waterbeestjes te zoeken. We hebben een plek met verkleedkleren en make-uptafel en in de bibliotheek is nog een podium waarop we toneel kunnen spelen. Direct uit school spelen we vaak op het schoolplein of in de gymzaal van de school. We mogen ook aansluiten bij gave activiteiten in de bibliotheek, zoals een stripverhaal maken op een green screen of werken met een 3D-printer.

Kinderen zijn de baas!

Op deze BSO hebben de kinderen het (grotendeels) voor het zeggen. We bepalen zelf welke activiteiten we die dag willen doen. De pedagogisch medewerkers geven hierbij alleen sturing en begeleiding. Elke dag doen we leuke activiteiten die we zelf kiezen. We kijken ook samen met onze kinderraad, bestaande uit 5 kinderen, naar de vakantieactiviteiten, voeding, invulling van feestdagen en het speelgoed.

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Bij BSO de Bieb hebben de kinderen een belangrijke rol in het bedenken en organiseren van de gehele BSO.”

Sanne, clustermanager bij Junis
Praktische informatie De Bieb

Leeftijd: 8 – 13 jaar
Scholen: Immanuelschool
LRK-nummer: 163937837
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

BSO
Maandag tot en met donderdag: 14:00 – 18:30 uur
Vrijdag: 14:00 – 18:30 uur bij Aquarel

 

Zo kun je ons bereiken

Adres

Raadhuisplein 1
2771 EK Boskoop

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen