Home / Locaties / De Eekhoorn
Welkom bij

De Eekhoorn

Kinderdagverblijf De Eekhoorn is een gezellige ruime locatie bij serviceflat Driehoorne aan de Sterrenlaan.

Type opvang
Kinderdagopvang Meer info
Leeftijdscategorie
0 - 4 jaar
Scholen
Registratienummer
Klik op registratienummer voor ons laatste inspectierapport
Unieke kenmerken
  • Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
  • Mooie natuurlijke tuin
  • Samenwerking met serviceflat Driehoorne
Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in of klik op "info aanvragen" en vul je gegevens in, dan nemen we binnen vijf werkdagen persoonlijk contact met je op.

Delen

Met mooie lichtkoepels en veel ramen geven wij de kinderen een goed zicht op de buitenwereld. Ook tussen de groepen onderling is veel contact mogelijk, met de grote centrale speelruimte als ontmoetingspunt. De inrichting van de verschillende ruimtes is gebaseerd op het gedachtegoed van de bekende pedagoog Emmi Pikler. Met zachte lampen, lage tafels en meubels, lichte kleuren en een verstophoekje voor de rust bieden wij aan kinderen een fijne en geborgen plek. Door verschillende verhogingen is er structuur in hun speelruimte. Voor de baby’s hebben we diverse grondwiegen om zich betrokken te voelen bij de andere kinderen. Tijdens het eten krijgen de kinderen vers gemaakte fruithapjes, verschillende groenten en vers brood aangeboden.

Aan de achterzijde is een speciaal voor ons ontworpen buitenruimte, gericht op de belevingswereld van kinderen tussen de 0 en 4 jaar. In de tuin hebben we zelfs een echt blotevoetenpad, waar de kinderen verschillende materialen kunnen ontdekken. Onze zandbak is afgeschermd waardoor de kinderen in de zomer ook lekker in de schaduw met zand kunnen spelen. Voor de baby’s is er een mooie afgeschermde speelplek in de tuin.

Divers activiteitenaanbod
Op kinderdagverblijf de Eekhoorn bieden we thema-activiteiten aan de kinderen. Met de thema’s spelen we in op de interesses en ontwikkelingsbehoeftes van de kinderen. Door in thema’s te werken krijgt een kind sneller een beeld bij woorden doordat het op verschillende manieren terug komt. Dit doen wij door het aanbieden van activiteiten zoals verven, rollenspel, zingen, boekjes lezen die uit de bibliotheek komen en zorgvuldig voor het thema zijn uitgezocht en vooral de fantasie te stimuleren en hierop in te spelen.

We gaan ook graag op stap, bijvoorbeeld naar de bibliotheek of naar de opa’s en oma’s in Driehoorne en Oudshoorn. Peuterdans is bij onze kinderen een hele populaire activiteit, die wordt gegeven door onze juf Samantha. De activiteiten voor baby’s worden bedacht door onze pedagogisch medewerkers, die hiervoor een speciale cursus hebben gevolgd. Zij hebben hier de kennis opgedaan om de allerkleinste baby’s in hun behoefte te voorzien.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)
Bij De Eekhoorn bieden we op de groep Flattekatjes een VVE-programma aan. Dit programma biedt kinderen een ondersteunend en leerzaam activiteitenaanbod op het gebied van taalvaardigheden. Taal helpt kinderen zichzelf en hun wereld beter te begrijpen. Op een speelse wijze laten de gekwalificeerde pedagogisch medewerkers de kinderen op de groep kennismaken met (nieuwe) woorden en stimuleren zij de taalontwikkeling. Bij kinderen met een VVE-verwijzing is er een nauwe samenwerking met de VVE-coach van Junis en PeuterStart. Klik hier voor meer informatie over VVE.

Ook de kinderen die geen VVE-verwijzing hebben, genieten mee van het rijke taalaanbod dat wordt aangeboden.

Samen met ouders
Een goed contact met de ouders vinden we belangrijk om goed te kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen. Ouders met speciale wensen komen we zoveel mogelijk tegemoet.

Kinderdagopvang
Maandag          07.30 – 18.30
Dinsdag          07.30 – 18.30
Woensdag          07.30 – 18.30
Donderdag          07.30 – 18.30
Vrijdag          07.30 – 18.30

Kinderdagopvang vanaf 7.00 uur is ook mogelijk. Geef je interesse aan op de locatie!

Adres
Sterrenlaan 164
2402 BC Alphen aan den Rijn

Telefoonnummer servicebureau
0172 – 424 824

Clustermanager
Conny van der Lans
lans@junis.nl

Clustercoördinator
Karin Sukel
sukel@junis.nl

Pedagogisch werkplan
Het pedagogisch werkplan van de locatie kun je via onze klantenservice of de clustermanager opvragen.

Vraag meer informatie aan

Persoonlijk kinderopvangadvies

* Verplichte velden

Op deze locatie

Kinderdagopvang

In onze kinderdagverblijven bieden wij kinderen van 0 tot 4 jaar een veilige, gezellige en uitdagende omgeving om op te groeien. We werken met een vast dagprogramma, dat de kinderen structuur en duidelijkheid biedt. Onze zorgzame pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen bij het verkennen van hun grenzen en geven hun houvast als dat nodig is. Spelenderwijs groeien de kinderen in hun individuele en sociale vaardigheden.

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.