Welkom bij

De Lapjeskat

In de Oude Ambachtenbuurt van de wijk Ridderveld staat De Lapjeskat. Een kindercentrum met alle opvangvormen onder 1 dak, voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We hebben een groot knutselatelier waar we onze creatieve ideeën kunnen uitwerken. Buiten hebben we genoeg toestellen om mee te spelen en een kleine voetbalkooi om ons voor te bereiden op de jaarlijkse Junis voetbaldag.

Over deze locatie

Bij kindercentrum De Lapjeskat is zoveel te doen! Voor de allerkleinsten zijn binnen en buiten zo ingericht dat ze lekker kunnen verkennen en spelen. Buiten hebben we een zandbak, een grasveld en lekker veel groen om te ontdekken. Ook verkennen we graag de buurt en gaan we bijvoorbeeld met z’n allen op stap naar de kinderboerderij. Bij de peuters ligt de focus op samen met leeftijdsgenootjes je eigen talenten ontdekken. We zijn nieuwsgierig naar de wereld om ons heen en leren elke dag nieuwe dingen.

Op de BSO kies je zelf wat je wilt doen

Als de kinderen uit school komen, hebben we een tafelmoment. We zitten even samen en bespreken het activiteitenprogramma van die dag. De kinderen kiezen dan zelf wat ze willen doen. We kunnen vrij spelen, een kunstwerk in het knutselatelier maken of de microfoon erbij pakken en een optreden geven. We spelen in de bouwhoek of verkleedhoek of gaan lekker kokkerellen in de keuken. Wil je die dag even chillen? Ook daar hebben we een mooie ruimte voor.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“De Lapjeskat, voor je kind een 2de (t)huis!”

Ivy, clustercoördinator bij Junis
Praktische informatie De Lapjeskat

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 279912572
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: J.P. Sweelinckschool, De Mare (Meteoorlaan), Montessori, Auris Taaltuin, Op Maat, Het Spinnewiel, Het Baken, De Jenaplaneet
LRK-nummer: 102630136
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:15 – 12:15 uur

BSO
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:15 – 18:30 uur
Woensdag: 11:30 – 18:30 uur
Vrijdag: 11:45 – 18:30 uur

Vakantieopvang*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – aanvang school

* Zijn  jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor kinderdagverblijf, vakantieopvang of ontbijtclub vanaf 07.00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Mandenvlechter 14-16
2401 JJ Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen