Welkom bij

Speelboerderij

Stadsboerderij Het Buitenbeest is onze bakermat. Kippen scharrelen op het erf, midden in het centrum van Zoetermeer. Dat maakt de locatie van de Speelboerderij echt uniek. We helpen op de boerderij en in de kas. Ook spelen we op de natuurspeelplek met toestellen van natuurlijke materialen, zoals boomstammen en keien.

Over deze locatie

Je vindt de Speelboerderij in het vrijetijdscentrum van boerderij Het Buitenbeest. Het kinderdagverblijf (0-4 jaar) heeft een mooi eigen lokaal met buitenruimte. De BSO (4-13 jaar) gebruikt de Hooizolder als eigen speelruimte. Hier starten we samen gezellig met een drink- en eetmoment. We hebben een mini bioscoop en een grote knutselruimte. Natuurlijk spelen we heel graag buiten op het erf of in de natuurspeeltuin. Bij de boerderij zijn ook school- en wijktuinen.

We helpen mee met de dieren

De kinderen hebben verschillende (kleine) taken en verantwoordelijkheden op de boerderij en in de kassen. Ze leren hier over de dieren en de natuur. Overalls en laarzen aan en gaan!

Samenwerking met Natuurlijk! Onderwijs

Activiteiten stemmen we af met het team Groen Spelen Leren van Natuurlijk! Onderwijs. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een film kijken in de mini-bioscoop, koken in ons kooklokaal of leren over verschillende diersoorten.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Kom bij ons een ‘beestachtig’ leuke dag beleven!”

Agnes, clustermanager bij Junis
Praktische informatie de Speelboerderij

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: vakantieopvang
Scholen: IBS Yunus Emre, Kindcentrum De Entree, Het Zwanenbos, De Regenboog.
LRK-nummer: 204635081
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

BSO
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 14:30 – 18:30 uur
Woensdag: 11:45 – 18:30 uur

Vakantieopvang
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Zo kun je ons bereiken

Adres

Belvédèrebos 270
2715 VP Zoetermeer

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen