Welkom bij

Het Kasteel

Kindercentrum Het Kasteel zit in basisschool De MeerWaarde in Koudekerk aan den Rijn. Het Kasteel heeft alle opvangvormen onder 1 dak: kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Bij de peuteropvang geven we ook voorschoolse educatie.

Over deze locatie

Kindercentrum Het Kasteel is 5 dagen per week open. De allerkleinsten ontdekken de verschillende speelhoeken binnen of spelen buiten in onze eigen tuin. Heerlijk om door het grasveld te rollen of in de zandbak te spelen. Op de peutergroep verkennen we grenzen en ontdekken we onze eigen talenten. Ook krijgen we voorschoolse educatie en gaan we spelenderwijs aan de slag met spraak en taal. Op de bso spelen we vaak op de 2 pleinen van de school of in het speellokaal. Er is genoeg ruimte om je lekker uit te leven na een schooldag.

Er zijn 2 verticale groepen (0 tot 4 jaar). Om de nodige rust te creëren, verblijven wij met de oudere kinderen het grootste deel van de dag in een aparte ruimte. Zo is er voldoende uitdaging voor groot en klein. Niet alleen binnen maar ook buiten is er genoeg om te ontdekken. We hebben een groot plein met een aparte babyhoek, zandbak, stukje natuur en voor de oudste kinderen is er een plein om te fietsen.

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie Het Kasteel

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 179050886
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 5 jaar
Extra diensten: vakantieopvang
Scholen: De MeerWaarde
LRK-nummer: 232566355
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Peuteropvang
Maandag tot en met vrijdag: 08:30 – 12:30 uur

Bso
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:30 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: opvang bij bso Buitenplaats

Vakantieopvang*
Maandag, dinsdag en donderdag: 07:30 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: opvang bij bso Buitenplaats

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor kinderdagverblijf of vakantieopvang vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Pr. Margrietstraat 2
2396 XD Koudekerk aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen