Welkom bij

IKC De Hofvijver

In de wijk Seghweart in Zoetermeer staat IKC De Hofvijver. Een integraal kindcentrum waar Junis kinderdagopvang en bso biedt voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Buiten hebben we een heerlijke tuin om te ontdekken en spelen we op het schoolplein. De bso-kinderen kunnen vóór schooltijd de dag goed beginnen bij onze ontbijtclub.

Over deze locatie

Bij IKC De Hofvijver ontdekken we elke dag nieuwe dingen. De allerkleinsten klimmen en klauteren op de speciale toestellen, geven optredens op het minipodium en bouwen torens met de blokken. Aan ons kinderdagverblijf zit een aparte ontdektuin waar de kleintjes heerlijk hun eigen gang kunnen gaan. En in de mooie slaapkamers komen we tot rust tijdens ons slaapmoment.

Van alles te doen bij de bso

Op de bso staan er elke dag weer leuke activiteiten op de planning. We gaan bijvoorbeeld lekker creatief aan de slag met onze knutselmaterialen of sportief bewegen op het schoolplein. Na een drukke dag even behoefte aan niks doen? Ook dat kan natuurlijk.

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Door de expertise van de medewerkers is jouw kind goed in beeld en krijgt de juiste begeleiding in zijn/haar ontwikkeling.”

Mariëlle, clustermanager bij Junis
Praktische informatie IKC De Hofvijver

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: vakantieopvang
Scholen: Meester Verwers en De Hofvijver
LRK-nummer: 127010221
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

Bso
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 15:00 – 18:30 uur
Woensdag: 12:15 – 18:30

Vakantieopvang
Is bij IKC Noordeinde

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 uur – aanvang school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor ontbijtclub vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Forelsloot 3-4
2724 CA Zoetermeer

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen