Welkom bij

IKC Prins Claus

In een groene omgeving, naast de mooie natuurlijke speeltuin Straspad ligt IKC Prins Claus. Het kinderdagverblijf (0-4 jaar) is kleinschalig met twee groepen en een eigen buitenspeelruimte. De bso is groter en heeft een gevarieerd activiteitenprogramma.

Over deze locatie

Het kinderdagverblijf heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen kunnen volop spelen en ontdekken in onze eigen buitenspeelruimte. Ook gaan we met z’n allen op stap in de buurt naar bijvoorbeeld de kinderboerderij of het Burgemeester Hoekstrapark. De bso is groter en heeft een gevarieerd activiteitenprogramma. De ene dag bakken we een verantwoorde taart en een andere keer gaan we creatief aan de slag met knutselmaterialen. Wij staan altijd open een leuk idee van de kinderen.

Samenwerking met onderwijs

IKC Prins Claus is een samenwerking tussen UNICOZ en Junis Kinderopvang. Het woord ‘samen’ staat centraal. Door samen te leren, spelen, vieren en vooral heel veel plezier te hebben, zorgen wij voor een stevige en veilige basis voor de kinderen. De oudste peuters nemen af en toe een kijkje in de kleuterklas. Zo ontstaat een natuurlijke overgang tussen kinderdagopvang en onderwijs.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Tijdens “kom erbij” nemen de oudere peuters samen met de pedagogische medewerker een kijkje in de kleuterklas.”

Ester, clustercoördinator bij Junis
Praktische informatie IKC Prins Claus

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: IKC Prins Claus
LRK-nummer: 231532465
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

Bso
Maandag, dinsdag, en donderdag: 15:30 – 18:30 uur
Woensdag: 12:30 – 18:30 uur
Vrijdag: 12:00 – 18:30 uur

Vakantieopvang 
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 uur – aanvang school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor ontbijtclub vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Straspad 1
2719 VG Zoetermeer

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen