Welkom bij

Jip en Janneke

Midden in Ridderveld I, tussen verschillende scholen, speeltuinen en vlakbij zwembad Aquarijn staat kindercentrum Jip en Janneke. Een kindercentrum met alle opvangvormen onder 1 dak, voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Zelfs voorschoolse educatie bij de peuteropvang en Ontbijtclub vóór schooltijd voor BSO-kinderen zijn mogelijk.

Over deze locatie

Bij kindercentrum Jip en Janneke ontplooien kinderen spelenderwijs hun talenten en ontdekken zo de wereld. We doen dagelijks verschillende activiteiten, zoals dansen, knutselen, koken, sporten, een spel of toneelspelen. Voor georganiseerde sport- en spelactiviteiten maken we gebruik van het Je vindt ons vaak buiten! In onze tuin of tijdens uitstapjes naar het park of het bos.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie Jip en Janneke

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 643615222
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: An Noer, Het Startblok, Hobbitburcht (Haxixhorst en Batenstein), De Stromen (Batenstein en Lupinesingel), Mare (Schelfhorst), Het Spectrum (Honingzwam), Vrije School Ridderspoor,
LRK-nummer: 222093249

Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:30 – 12:30 uur

Peuteropvang is alleen tijdens de schoolweken geopend.

BSO
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:30 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 11:30 – 18:30 uur

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – aanvang school

Vakantieopvang*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor kinderdagverblijf, ontbijtclub of vakantieopvang vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Geerestein 200
2403 PG Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen