Home / Locaties / Minoes
Welkom bij

Minoes

Zoek je een gezellige, huiselijke kinderopvang voor jouw kleine? Je bent van harte welkom bij kinderdagverblijf Minoes!

Type opvang
Kinderdagopvang Meer info
Leeftijdscategorie
0 - 4 jaar
Scholen
Registratienummer
Klik op registratienummer voor ons laatste inspectierapport
Unieke kenmerken
  • Grote groene tuin
  • Voorschoolse educatie (VE)
  • Samenwerking met verzorgingshuis Oudshoorn
Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in of klik op "info aanvragen" en vul je gegevens in, dan nemen we binnen vijf werkdagen persoonlijk contact met je op.

Delen

Kinderdagverblijf Minoes bevindt zich op een centrale plek vlakbij het centrum van Alphen aan den Rijn. We wandelen dan ook graag naar de winkels of naar de kinderboerderij in het Bospark. Onze pedagogisch medewerkers laten elk kind op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo de wereld ontdekken.

Lekker naar buiten

We spelen graag in onze heerlijke groene tuin, waar we zelfs een spannend doolhof hebben aangelegd. Daarnaast hebben we voor baby’s een veilige afgeschermde hoek in de tuin, zodat zij op hun eigen tempo de natuur en het buiten zijn kunnen ontdekken. Wij vinden het bij Minoes belangrijk om met elkaar de natuur te beleven, met aandacht voor de seizoenen en een gezonde frisse neus. Daarom zijn we iedere dag wel even buiten te vinden. Ook als het regent!

Verschillende groepen

Minoes heeft drie verschillende groepen. Een baby- en dreumesgroep, een peutergroep en een groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We passen het dagprogramma aan op de leeftijdsopbouw van elke groep. We werken aan de hand van thema’s en bedenken hierbij ook regelmatig gezamenlijke activiteiten voor alle groepen. Zo leren de kinderen elkaar goed kennen.

Voorschoolse educatie

Bij Minoes bieden we op de peutergroep een VVE-programma aan. Dit programma biedt kinderen een ondersteunend en leerzaam activiteitenaanbod op het gebied van taalvaardigheden. Taal helpt kinderen zichzelf en hun wereld beter te begrijpen. Op een speelse wijze laten de gekwalificeerde pedagogisch medewerkers de kinderen op de groep kennismaken met (nieuwe) woorden en stimuleren zij de taalontwikkeling. Bij kinderen met een VVE-verwijzing is er een nauwe samenwerking met de VVE-coach van PeuterStart. Klik hier voor meer informatie over VVE.

Ook de kinderen die geen VVE-verwijzing hebben, genieten mee van het rijke taalaanbod dat wordt aangeboden.

We krijgen visite

Eens per maand verwelkomen wij de opa’s en oma’s uit verzorgingshuis Oudshoorn. Zij komen onder begeleiding bij de kinderen van Minoes op visite om een kopje koffie te drinken en aan de kinderen voor te lezen. Deze ontmoeting is iedere keer weer een plezierige ochtend voor jong en oud! Ook komt regelmatig dansjuf Elfrieda op bezoek bij Minoes. Spelenderwijs leert zij de peuters bewegen op muziek.

De ruimte en de rust zijn fijn en de locatie zit op een handige plek als je op weg bent naar de N207. – Denise (moeder van Dexx)

Kinderdagopvang
Maandag 07.30 – 18.30
Dinsdag 07.30 – 18.30
Woensdag 07.30 – 18.30
Donderdag 07.30 – 18.30
Vrijdag 07.30 – 18.30

Adres
Brittenruststraat 38,
2405 GJ Alphen aan den Rijn

Telefoonnummer servicebureau
0172 – 424 824

Clustermanager
Wendy Tollenaar
wendy.tollenaar@junis.nl

Clustercoördinator
Isabel Bemer
bemer@junis.nl

Pedagogisch werkplan
Het pedagogisch werkplan van de locatie kun je via onze klantenservice of de clustermanager opvragen.

 

Vraag meer informatie aan

Persoonlijk kinderopvangadvies

* Verplichte velden

Op deze locatie

Kinderdagopvang

In onze kinderdagverblijven bieden wij kinderen van 0 tot 4 jaar een veilige, gezellige en uitdagende omgeving om op te groeien. We werken met een vast dagprogramma, dat de kinderen structuur en duidelijkheid biedt. Onze zorgzame pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen bij het verkennen van hun grenzen en geven hun houvast als dat nodig is. Spelenderwijs groeien de kinderen in hun individuele en sociale vaardigheden.

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.