Welkom bij

Oosterheem

Wat een ruimte en licht!  In het grote Oosterheem hebben we 11 groepen voor baby’s en peuters in sfeervolle lokalen. Vind je het fijn als jouw baby in een babygroep komt? Dat kan! Peuters hebben ook veel plezier in onze grote belevingstuin.

Over deze locatie

Kinderen van 0-4 jaar zijn van harte welkom in ons grote kinderdagverblijf Oosterheem. We zitten vlak naast de basisscholen Da Vinci, Noorderlicht en De Vuurtoren. Onze locatie heeft veel ramen en de lokalen zijn heerlijk licht. We hebben aparte babygroepen en ook groepen voor 0-4 jaar waar je kind in contact komt met andere leeftijden.

Buiten spelen en uitstapjes

In onze eigen belevingstuin kun je heerlijk spelen in de zandbak of klimmen en klauteren op de boomstammen en de natuur ontdekken. Buiten is ook een aparte ruimte voor de allerkleinste kinderen. We bieden altijd speciale leeftijdsgerichte activiteiten aan. Ook maken we uitstapjes, bijvoorbeeld naar kinderboerderij De Weidemolen of naar de bibliotheek in het winkelcentrum.

Speeltaalhuis

Het Speeltaalhuis is een losse peutergroep binnen kinderdagverblijf Oosterheem. Bij het Speeltaalhuis werken we met een VE-programma van Piramide. VE staat voor Voorschoolse Educatie en stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Het Speeltaalhuis biedt plek aan 13 kinderen per ochtend. We hebben binnen het Speeltaalhuis 6 plekken gereserveerd voor kinderen met een VE-verwijzing vanuit het consultatiebureau (Centrum Jeugd en Gezin).

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie Oosterheem

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 195181487
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Peuteropvang
Maandag tot en met vrijdag: 08:15 – 12:15 uur

Zo kun je ons bereiken

Adres

Sumatra 265 2721 GK Zoetermeer

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen