Welkom bij

Oranjestijn

In de Arnoldus van Os school vind je kindercentrum Oranjestijn. Dit kindercentrum ligt naast de voetbalkooi in Benthuizen en is voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Op de peuteropvang wordt ook voorschoolse educatie (VE) aangeboden en de bso-kinderen kunnen voor schooltijd naar onze ontbijtclub. Bij Oranjestijn spelen we graag op het grote schoolplein of in de gymzaal!

 

Over deze locatie

Op de peuteropvang ontdekken kinderen van 2 tot 4 jaar hun talenten en verkennen we grenzen. We krijgen voorschoolse educatie (VE) en oefenen spelenderwijs met spraak en taal. Peuteropvang is een goede voorbereiding op de basisschool! Kinderen vanaf 4 jaar kunnen voor en na school terecht bij onze bso. Voor school hebben we een ontbijtclub waar we samen ontbijten en spelen voordat we naar school gaan.

Als de school uit is

Na school halen we de kinderen op en starten de middag met een gezellig eet- en drinkmoment. Daarna gaan de kinderen hun eigen weg. We hebben 2 bso ruimtes waar de kinderen van 4 tot 6 jaar en kinderen vanaf 7 jaar kunnen spelen. Van spelletjes spelen tot lekker chillen en een boek lezen op de bank. We zijn iedere dag buiten op het schoolplein en sporten ook graag in de gymzaal van de school. In overleg met jou als ouder kan je kind ook in de voetbalkooi of ergens anders in het dorp spelen.

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie Oranjestijn

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 262133313
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: vakantieopvang, ontbijtclub
Scholen: School met de Bijbel, Arnoldus van Os, De Oostwijzer
LRK-nummer: 979270613
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 08:30 – 12:30 uur

Bso
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:30 – 18:30 uur
Woensdag: 12:00 – 18:30 uur
Vrijdag: 12:15 – 18:30 uur

Vakantieopvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

Ontbijtclub
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 7:00 uur – aanvang school

Zo kun je ons bereiken

Adres

Christinastraat 38
2731 EZ Benthuizen

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen