Home / Locaties / IKC Schatrijk
Welkom bij

IKC Schatrijk

Integraal kindcentrum Schatrijk is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Pax Christischool van de Groeiling en Junis Kinderopvang.

Type opvang
Kinderdagopvang Meer info
Peuteropvang Meer info
Buitenschoolse opvang Meer info
Leeftijdscategorie
0 - 4 jaar
4 - 13 jaar
Scholen
Da Costaschool, Schatrijk
Registratienummers
Klik op registratienummer voor ons laatste inspectierapport
Unieke kenmerken
  • Peuterdans
  • Speciaal aangelegd KDV-plein
  • Alle opvangvormen + onderwijs
Meer informatie?

Neem contact op met onze afdeling Klantenservice. Bel 0172 – 74 58 50 of mail naar klantenservice@junis.nl.

Delen

Door de handen ineen te slaan kunnen we voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun ouders een compleet aanbod aanbieden van kinderopvang en onderwijs van 07:00 uur tot 18:30 uur vanuit één visie en één team. Vanuit de gedachte kind centraal zijn zowel onderwijs als kinderopvang  aan elkaar verbonden. Een vloeiendere overgang tussen onderwijs en kinderopvang is wenselijk.

Binnen het IKC werken we met het gehele team van het KDV, de BSO en school onze visie uit. Hierbij zetten we het kind centraal en willen we vanuit een respectvolle manier, vanuit dezelfde waarden en normen kinderen de ruimte geven om te ontwikkelen.

Door gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen voor alle kinderen van het IKC en vanuit een zelfde professionele houding te communiceren willen we alle kinderen laten spelen, leren en ontdekken.

Kinderdagverblijf (KDV)
In school heeft KDV Schatrijk een eigen ingericht lokaal. Binnen school hebben we een lokaal ingericht met twee aparte slaapruimtes, daarnaast maken we gebruik van ruimtes in school zoals de gymzaal, de gang en de kleuterklassen. Het gebruik van gezamenlijke ruimtes wordt ingezet om kinderen die hieraan toe zijn en zich veilig genoeg voelen uitdaging te bieden. Deze uitdaging kan aan de oudste kinderen van het kinderdagverblijf ook geboden worden door activiteiten samen met de kleuters uit de kleuterklassen te ondernemen. Hierbij zal een pedagogisch medewerker aansluiten met de kinderen bij de klas.

Buitenschoolse opvang (BSO)
Bij de BSO vangen we kinderen op die gebruik maken van IKC Schatrijk (Schatrijkschool) en van de Da Costaschool. Na schooltijd wordt BSO aangeboden aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar in twee verschillende basisgroepen, namelijk de 4+ groep en de 7+ groep. De 4+ groep bevindt zich in een apart gebouw op het schoolplein. De 7+ groep bevindt zich in het schoolgebouw. De BSO-groepen maken gebruik van de ruimtes van school, zoals de gymzaal, “de kuil” met computers, de crearuimte en dergelijke.

Ontbijtclub
Opvang voor schooltijd is mogelijk in de vorm van de ontbijtclub. De ontbijtclub is iedere dag geopend van 07:30 uur. Er wordt een ontbijt aangeboden aan de kinderen en er is ruimte om te spelen voor schooltijd. Vervolgens worden de kinderen door de pedagogisch medewerkers naar school gebracht.

 

Kinderdagopvang
Maandag07.00 – 18.30
Dinsdag07.00 – 18.30
Woensdag07.00 – 18.30
Donderdag07.00 – 18.30
Vrijdag07.00 – 18.30

 

Buitenschoolse opvang
Maandag14.30 – 18.30
Dinsdag14.30 – 18.30
Woensdag11.30 – 18.30
Donderdag14.30 – 18.30
Vrijdag11.30 – 18.30

Afhankelijk van het aantal kinderen wordt er op woensdag opvang bij BSO De Klipper aangeboden. Kinderen worden van IKC Schatrijk naar BSO De Klipper gebracht en komen rond 17.00 uur weer terug.

Vakantieopvang
Maandag07.30 – 18.30
Dinsdag07.30 – 18.30
Woensdag07.30 – 18.30
Donderdag07.30 – 18.30
Vrijdag07.30 – 18.30

Verlengde opvang van 07:00 uur tot 07:30 uur is ook mogelijk. D

Afhankelijk van het aantal kinderen is het mogelijk dat we in de vakantie met andere BSO-locaties in Bodegraven samenvoegen.

Ontbijtclub
Maandag07.00 – 08.30
Dinsdag07.00 – 08.30
Woensdag07.00 – 08.30
Donderdag07.00 – 08.30
Vrijdag07.00 – 08.30

 

Adres
Eendrachtsweg 30
2411 VL Bodegraven

E-mailadres
kdvschatrijk@junis.nl
bsoschatrijk@junis.nl

Telefoonnummer servicebureau
0172 – 424 824

Facebook
JunisIKCSchatrijk

Clustermanager
Roos Blaauwhof
blaauwhof@junis.nl

Clustercoördinator
Lisanne van den Herik
herik@junis.nl

Pedagogisch werkplan
Het pedagogisch werkplan van de locatie kun je via onze klantenservice of de clustermanager opvragen.

 

 

Activiteiten januari/februari

Het activiteitenprogramma van januari en februari staat vol met leuke activiteiten. We gaan lekker sporten, maken poppen van pollepels en verkleden ons voor carnaval. We gaan zelfs een polonaise doen in de gymzaal!

Bekijk het activiteitenprogramma van januari en februari.

Activiteiten maart/april Schatrijk BSO 1. 

Het activiteitenprogramma van maart en april is af! We duiken de keuken in en maken groene cake, lente koekjes en fruitspiesjes. Ook gaan we onze eigen vlag maken en doen we een Koningsdag parcours. Benieuwd naar wat we allemaal nog meer gaan doen? Open snel het activiteitenprogramma!

Bekijk het activiteitenprogramma van maart en april. 

Activiteiten maart/april Schatrijk BSO 2. 

Er staan weer genoeg leuke activiteiten op de planning. We gaan lekker sporten, zoeken paaseieren en maken onze eigen knikkerbaan. Daarnaast gaan we kijken wie de hoogste Kapla toren kan maken en gaan we verven met wattenstaafjes.

Bekijk het activiteitenprogramma van maart en april. 

Activiteiten mei/juni Schatrijk BSO 2.

We gaan lekkere fruitspiezen maken, gaan flessenvoetbal en ballontennis doen spelen het spelletje iemand is hem, niemand is hem. Benieuwd wat we allemaal nog meer gaan doen? Open dan snel het activiteitenprogramma voor de overige activiteiten!

Bekijk het activiteitenprogramma van mei en juni.

 

Activiteiten augustus/september BSO’s en KDV

Van paaltjesvoetbal tot het maken van een puzzel met Puk, het komt allemaal voorbij in de maand augustus en september. Ben je benieuwd wat de BSO’s en KDV nog meer gaan doen? Kijk dan snel hieronder naar het activiteitenprogramma voor de andere activiteiten!

Bekijk het activiteitenprogramma van augustus en september.

Activiteiten november BSO’s en KDV

Deze maand staat in het teken van de herfst. We dansen samen op muziek, schilderen druppels en plassen en we maken pietenmutsen.

Bekijk het activiteitenprogramma van november. 

 

Meivakantie (22 apr - 3 mei)

Komt jouw kind het gehele jaar naar de opvang (Junis Compleet)? Dan gaan we er vanuit dat je kind op de reguliere dagen aanwezig is. Je hoeft je dan niet aan te melden. Gaan jullie op vakantie of wil je een dag ruilen? Geef dit dan door op de locatie.

Ik wil mij voor deze vakantie aanmelden!

Week 17
Ochtend
Middag
22-04-2019
De locatie is gesloten
De locatie is gesloten
23-04-2019

De kinderen van de 7- maken mooie kunst van brooddeeg.

De kinderen van de 7+ gaan naar het Zuiderzeemuseum.

24-04-2019
De locatie is gesloten
De locatie is gesloten
25-04-2019

We gaan film kijken in een echte bioscoop!

26-04-2019

We gaan film kijken in een echte bioscoop!

Week 18
Ochtend
Middag
29-04-2019

We gaan geitjes kijken bij Boerderij ’t Geertje.

30-04-2019

Vandaag blijven we met z’n allen op locatie en verzorgen wij met z’n allen een heerlijke high-tea.

01-05-2019

BSO Schatrijk is gesloten.

Vandaag staat er een activiteit gepland op BSO de Klipper.

02-05-2019

De 7- kinderen nemen een kijkje in de keuken van een bakkerij.

De 7+ kinderen gaan lasergamen bij BSO de Sporthoeve.

03-05-2019

We gaan met z’n allen voetballen, spelen, dieren kijken en picknicken in de Zustertuin.

Plan je rondleiding!

Rondleiding

* Verplichte velden

Op deze locatie

Kinderdagopvang

In onze kinderdagverblijven bieden wij kinderen van 0 tot 4 jaar een veilige, gezellige en uitdagende omgeving om op te groeien. We werken met een vast dagprogramma, dat de kinderen structuur en duidelijkheid biedt. Onze zorgzame pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen bij het verkennen van hun grenzen en geven hun houvast als dat nodig is. Spelenderwijs groeien de kinderen in hun individuele en sociale vaardigheden.

Op deze locatie

Peuteropvang

Bij de peuteropvang van Junis, ook wel bekend als peuterspeelzaal, kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar spelen, ontdekken en vriendjes maken. De kinderen leren om samen te delen en te spelen en krijgen daarbij een extra steuntje in de rug bij de ontwikkeling van hun spraak- en taalvaardigheden. Zo worden zij op een leuke, gevarieerde en uitdagende manier voorbereid op de basisschool.

Op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar biedt Junis Kinderopvang verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO). BSO is kinderopvang buiten schooltijden. Dit kan zijn voor schooltijd, tussen de middag, na schooltijd en in de vakanties. Er is van alles te doen bij de BSO! Zo gaan we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Over ons

Ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.