Welkom bij

't Kraaiennest

In de Horstenbuurt van Alphen staat kindercentrum ’t Kraaiennest. Peuters ontdekken hier hun talenten en we werken aan taal- en spreekvaardigheid met voorschoolse educatie. Leerlingen van de Hobbitburcht (Havixhorst) en De Mare Schelfhorst kunnen na schooltijd op onze BSO nieuwe dingen ontdekken!

 

Over deze locatie

’t Kraaiennest is een kindercentrum voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Kinderen van 2 tot 4 jaar verkennen samen met leeftijdsgenootjes de wereld om zich heen bij de peuteropvang. Er is genoeg ruimte om te klimmen, fietsen, rennen en spellen te spelen. We zijn ook vaak creatief bezig met bijvoorbeeld verf, zand of klei.

Kinderen van 4 tot 13 jaar gaan na schooltijd naar de BSO. We spelen graag buiten op het plein of doen leuke (sport)activiteiten in de gymzaal van de school. In vakanties maken we er echt een feestje van met bijvoorbeeld een fotospeurtocht of een kookworkshop.

Start de dag met onze ontbijtclub bij BSO De Vrijbuiters

In basisschool Het Spectrum (Batenstein) zit BSO De Vrijbuiters. Hier beginnen wij de dag door samen te ontbijten. Wij zorgen ervoor dat iedereen op tijd in de klas is.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie ‘t Kraaiennest

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 210490688
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: Hobbitburcht Havixhorst, De Mare Schelfhorst
LRK-nummer: 826803398
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:30 – 12:30 uur
Peuteropvang is alleen tijdens schoolweken.

BSO
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:15 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 14:15 – 18:30 uur bij Jip en Janneke

Vakantieopvang
Maandag, dinsdag en donderdag: 07:30 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 07:30 – 18:30 uur bij Jip en Janneke

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – aanvang school bij De Vrijbuiters

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor ontbijtclub vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Havixhorst 252,
2402 MZ Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen