Home / Locaties / Tierlantijn
Welkom bij

Tierlantijn

Kinderdagverblijf Tierlantijn is een kleinschalig kinderdagverblijf in de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn.

Type opvang
Kinderdagopvang Meer info
Leeftijdscategorie
0 - 4 jaar
Scholen
Registratienummer
Klik op registratienummer voor ons laatste inspectierapport
Unieke kenmerken
  • Voorschoolse educatie (VE)
  • Kleinschalig
  • Grote groene tuin
Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in of klik op "info aanvragen" en vul je gegevens in, dan nemen we binnen vijf werkdagen persoonlijk contact met je op.

Delen

Kinderdagverblijf Tierlantijn is gehuisvest in een voormalige kleuterschool, vlakbij basisschool Het Startblok. Het pand geeft kinderen een warm welkom, met veel licht, ramen op kindhoogte en een centrale speelhal.

Drie groepen

Tierlantijn heeft drie groepen die elk hun eigen sfeer kennen: de baby-dreumesgroep (0-2 jaar), de peutergroep (2-4 jaar) en de verticale groep (0-4 jaar). Regelmatig zetten we binnen de deuren open en dan kunnen de kinderen over en weer binnenlopen of kruipen. Voor alle kinderen zoeken we naar de juiste balans tussen rust en activiteit, tussen geborgenheid en uitdaging. Het hele jaar bieden we activiteiten rondom verschillende thema’s.

Voorschoolse educatie

Bij Tierlantijn bieden we op de peutergroep een VVE-programma aan. Dit programma biedt kinderen een ondersteunend en leerzaam activiteitenaanbod op het gebied van taalvaardigheden. Taal helpt kinderen zichzelf en hun wereld beter te begrijpen. Op een speelse wijze laten de gekwalificeerde pedagogisch medewerkers de kinderen op de groep kennismaken met (nieuwe) woorden en stimuleren zij de taalontwikkeling. Bij kinderen met een VVE-verwijzing is er een nauwe samenwerking met de VVE-coach van PeuterStart. Klik hier voor meer informatie over VVE.

Ook de kinderen die geen VVE-verwijzing hebben, genieten mee van het rijke taalaanbod dat wordt aangeboden.

Grote natuurlijke tuin

Vanuit alle groepen is de beschutte tuin direct toegankelijk. Er is een heuvel met glijbaantje en veel speelse begroeiing. De babygroep heeft een eigen tuin ingericht voor de jongste ontdekkers. We hebben ook ons eigen plein waar we kunnen fietsen of voetballen. De tuin is speciaal voor Tierlantijn ontworpen en biedt kinderen alle ruimte om zich uit te leven, ook als het regent. Of je nu in de zon gaat picknicken of met je laarzen door de plassen stampt, buiten spelen is genieten. Daarom hebben wij op verzoek van de ouders ook een buitenslaapplaats, op maat gemaakt en goed in het zicht. We maken goede afspraken met de ouders, zodat de kinderopvang in het verlengde van thuis ligt.

Maandag            7.00 – 18.30

Dinsdag              7.00 – 18.30

Woensdag          7.00 – 18.30

Donderdag         7.00 – 18.30

Vrijdag                7.00 – 18.30

Adres
Liszthof 90
2402 GS Alphen aan den Rijn

Telefoonnummer servicebureau
0172 – 424 824

Clustermanager
Manja van Hengel
hengel@junis.nl

Clustercoördinator
Mandy Eymael
eymael@junis.nl

Pedagogisch werkplan
Het pedagogisch werkplan van de locatie kun je via onze klantenservice of de clustermanager opvragen.

Vraag meer informatie aan

Persoonlijk kinderopvangadvies

* Verplichte velden

Op deze locatie

Kinderdagopvang

In onze kinderdagverblijven bieden wij kinderen van 0 tot 4 jaar een veilige, gezellige en uitdagende omgeving om op te groeien. We werken met een vast dagprogramma, dat de kinderen structuur en duidelijkheid biedt. Onze zorgzame pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen bij het verkennen van hun grenzen en geven hun houvast als dat nodig is. Spelenderwijs groeien de kinderen in hun individuele en sociale vaardigheden.

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.