Home / Locaties / Zeester
Welkom bij

Zeester

Kindercentrum Zeester bevindt zich in basisschool Samen op Weg en biedt buitenschoolse opvang en peuteropvang.

Type opvang
Peuteropvang Meer info
Buitenschoolse opvang Meer info
Leeftijdscategorie
4 - 13 jaar
2 - 4 jaar
Scholen
Groen van Prinstererschool, De Tamboerijn, Samen op Weg, Rehoboth
Registratienummers
Klik op registratienummer voor ons laatste inspectierapport
Unieke kenmerken
  • Extra aandacht voor lezen
  • Grote gymzaal
  • Breed aanbod activiteiten
Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in of klik op "info aanvragen" en vul je gegevens in, dan nemen we binnen vijf werkdagen persoonlijk contact met je op.

Delen

Kindercentrum Zeester heeft de beschikking over twee groepsruimten en een grote hal. In beide ruimtes zijn genoeg speelhoeken te vinden; een keukentje, een bouwhoek, ruimte om te puzzelen, maar natuurlijk is er ook een lekkere plek om even een boek te lezen! Ook is er voor de BSO kinderen de mogelijkheid om te koken en te bakken op de locatie.

Thema activiteiten

De groepen werken met thema’s en op het informatiebord in de gang hangt een overzicht met de verschillende activiteiten. We spelen natuurlijk ook graag buiten! Elke dag zijn we wel buiten te vinden op het plein bij de glijbaan of in de zandbak. Oudere BSO-kinderen mogen zelfstandig spelen op het grote schoolplein. Bij slecht weer mogen wij allemaal gebruik maken van de speelzaal van basisschool Samen Op Weg.

Buitenschoolse opvang

BSO-kinderen van De Groen van Prinstererschool, De Tamboerijn en Rehoboth worden uit school gehaald door een pedagogisch medewerker. De kinderen die op school zitten bij de Samen op Weg kunnen natuurlijk gemakkelijk via de school naar de BSO lopen. De BSO bestaat uit twee groepen: een groep voor de wat jongere BSO-kinderen en een groep oudere kinderen. De activiteitenprogramma’s passen we aan op de verschillende leeftijden. Zo is er altijd iets leuks te doen!

Ontbijtclub

Bij genoeg aanmeldingen is ook de Ontbijtclub geopend bij Kindercentrum Zeester. Neem bij interesse contact op met de afdeling Klantenservice. Bij de Ontbijtclub starten we de dag rustig op met een gezond ontbijt. Beschuitjes, boterhammen, crackers…er is volop keuze! Wanneer de kinderen klaar zijn met eten, is er nog even tijd om te spelen. De pedagogisch medewerker zorgt ervoor dat de kinderen op tijd in de klas zijn.

Peuteropvang

Bij de peuteropvang-groep van Zeester is er elke dag veel aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen. Zo werken wij op iedere groep voor peuteropvang met een VVE-programma. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelingskansen te bieden. Alle activiteiten zijn spelenderwijs en zo worden de kinderen van de Peuteropvang goed voorbereid op de basisschool. Welke school ouders ook kiezen voor hun kind; wij zorgen voor een goede overdracht naar de nieuwe juffen en meesters.

Buitenschoolse opvang
Maandag          15.15 – 18.30
Dinsdag          15.15 – 18.30
Woensdag          12.00 – 18.30
Donderdag          15.15 – 18.30
Vrijdag          12.00 – 18.30

 

Peuteropvang
Maandag            08.15 – 12.15
Dinsdag            08.15 – 12.15
Donderdag            08.15 – 12.15
Vrijdag            08.15 – 12.15

Adres
Prinses Marijkestraat 71
2404 BB Alphen aan den Rijn

Telefoonnummer servicebureau
0172 – 424 824

Clustermanager
Jeanette van der Burg
jeanette.vanderburg@junis.nl

Clustercoördinator
Melissa van der Heijden
melissa.vanderheijden@junis.nl

Pedagogisch werkplan
Het pedagogisch werkplan van de locatie kun je via onze klantenservice of de clustermanager opvragen.

Iedere buitenschoolse opvang heeft in schoolweken en tijdens de vakantieopvang zijn eigen activiteitenaanbod, afgestemd op de wensen en het ontwikkelingsniveau van de groep. Wil je weten wat voor leuks er op het programma staat bij de BSO? De pedagogisch medewerkers van de groep plaatsen het activiteitenprogramma in jouw agenda in het Ouderportaal. Ben je nieuwsgierig naar zo’n activiteitenprogramma? Kijk dan bij vakantieopvang naar het voorbeeldprogramma.

Vakantiekaart
Heeft jouw kind een vakantiekaart? Geef dan de gewenste vakantiedagen uiterlijk twee weken voor start van de vakantie aan ons door via het Ouderportaal.

Komt jouw kind het gehele jaar naar de opvang (Compleet pakket)? Dan gaan we er vanuit dat je kind op de reguliere dagen aanwezig is. Je hoeft je dan niet aan te melden. Komt je kind een dag niet? Geef dit dan uiterlijk twee weken voor de afwezige dag aan ons door. We kunnen dan het vakantieprogramma en onze personeelsplanning goed afstemmen. Daarnaast ontvang je afwezigheidstegoed voor de dag(en) dat jouw kind niet op de BSO is geweest.

Vraag meer informatie aan

Persoonlijk kinderopvangadvies

* Verplichte velden

Op deze locatie

Peuteropvang

Bij de peuteropvang van Junis, ook wel bekend als peuterspeelzaal, kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar spelen, ontdekken en vriendjes maken. De kinderen leren om samen te delen en te spelen en krijgen daarbij een extra steuntje in de rug bij de ontwikkeling van hun spraak- en taalvaardigheden. Zo worden zij op een leuke, gevarieerde en uitdagende manier voorbereid op de basisschool.

Op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar biedt Junis Kinderopvang verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO). BSO is kinderopvang buiten schooltijden. Dit kan zijn voor schooltijd, tussen de middag, na schooltijd en in de vakanties. Er is van alles te doen bij de BSO! Zo gaan we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.