Welkom bij

Zeester

Op loopafstand van winkelcentrum De Baronie in Alphen staat kindercentrum Zeester. Wij zitten in basisschool Samen op Weg. Voor de peuters bieden we voorschoolse educatie aan. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen vóór schooltijd terecht bij onze ontbijtclub en ‘s middags bij ons op de bso.

Over deze locatie

Kindercentrum Zeester heeft verschillende speelhoeken en activiteitenmogelijkheden. Zo is er een keukentje, een bouwhoek, ruimte om te puzzelen en natuurlijk is er ook een lekkere plek om even een boek te lezen. We krijgen ook genoeg beweging. Elke dag spelen we buiten op het plein en hebben een gymzaal.

Kinderen van andere basisscholen halen we bij school op

Gaat jou kind naar de Groen van Prinstererschool of De Tamboerijn en zit hij of zij bij Zeester op de bso? Dan haalt onze pedagogisch medewerker je kind bij school op. Kinderen die op de Samen op Weg zitten, kunnen gemakkelijk door de school naar de bso lopen.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Bij Zeester kunnen de kinderen zichzelf zijn en staat ze elke dag weer een nieuw avontuur te wachten!”

Melissa, clustercoördinator bij Junis
Praktische informatie Zeester

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 106850568
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Scholen: Groen van Prinstererschool, De Tamboerijn, Samen op Weg
LRK-nummer: 236507035
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8:15 – 12:15 uur

Bso
Maandag, dinsdag, donderdag: 14:15 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 12:15 – 18:30 uur

Zo kun je ons bereiken

Adres

Prinses Marijkestraat 71
2404 BB Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen