Methodiek

Z'evenZien

Z’evenZien is voor ons een belangrijk instrument om de ontwikkeling van jouw kind te volgen en te stimuleren. Met deze methode zetten de pedagogisch medewerkers een figuurlijke ‘bril’ op, waarmee zij jouw kind vanuit een bepaalde invalshoek bekijken. Wanneer zij door één van de zeven brillen kijken, focussen zij zich op een bepaalde competentie. Niet omdat die andere niet belangrijk zijn, maar omdat de pedagogisch medewerker dat ene ontwikkelingsgebied even extra aandacht wil geven. De brillen zijn een praktisch hulpmiddel om wat afstand te nemen en daardoor meer en anders te zien.

Zeven competenties
We kijken door de emotionele bril, de sociale, de motorisch-zintuiglijke, de cognitieve, de taal- en communicatieve, de morele en de expressief-beeldende bril. In welke fase zit jouw kind dan? Wat heeft het op dat gebied nodig om gerustgesteld of juist uitgedaagd te worden? Welke activiteiten passen daar goed bij? Door daar op zo’n gerichte manier bij stil te staan, krijgen we een helder beeld van jouw kind.

Op dit moment wordt de methode van Z’evenZien onder de loep genomen en vernieuwd. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt? Neem gerust contact met ons op via 0172-424824.